Axolotl Dışkılamama Sorunu

Pentainx

Yumurta
Üye
Arkadaşlar benim 9 cm'lik bir axolotlum var ve 3 gün bitecek hala dışkısını yapmıyor. Kum almıştım ondan yedi ama bazılarını çıkarmıştı kum 0.5 mm genelde herkes bunu önerdi. Midesi de şişik eğer midesi tıkanmış olsaydı yüzmemesi falan lazım bu baya yürüyor yüzüyor. İştahsızlık bile yok ne yapacağım yardımcı olur musunuz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Arkadaşlar benim 9 cm'lik bir axolotlum var ve 3 gün bitecek hala dışkısını yapmıyor. Kum almıştım ondan yedi ama bazılarını çıkarmıştı kum 0.5 mm genelde herkes bunu önerdi. Midesi de şişik eğer midesi tıkanmış olsaydı yüzmemesi falan lazım bu baya yürüyor yüzüyor. İştahsızlık bile yok ne yapacağım yardımcı olur musunuz?
9-10cm axolotllar’da kum kullanımı için önerilen minimum değer olsada canlınız hala küçük yediği kumların hepsini çıkaramamış olması muhtemel. Kum yutması, dışkılama, karın şişliği tıkanıklık/sindirim sorunu belirtisi bir süre yemlemeyi azaltın hatta 2-3 gün kesebilirsiniz.
Mümkünse su sıcaklığını birkaç derece daha kademeli olarak düşürün.

Kumu canlı biraz daha büyüyene kadar kaldırmayı ya da beslenme için akvaryumun bir köşesini seçip o bölgeyi kumsuz cam taban olarak kullanmayı düşünebilirsiniz.

Canlının yem yemeye devam edip hareketli olması tıkanıklık olmadığını kesinleştirmez tıkanıklığım henüz ciddi olmadığı durumlarda da bu davranışlar görülebilir.

Pentainx

Yumurta
Üye
9-10cm axolotllar’da kum kullanımı için önerilen minimum değer olsada canlınız hala küçük yediği kumların hepsini çıkaramamış olması muhtemel. Kum yutması, dışkılama, karın şişliği tıkanıklık/sindirim sorunu belirtisi bir süre yemlemeyi azaltın hatta 2-3 gün kesebilirsiniz.
Mümkünse su sıcaklığını birkaç derece daha kademeli olarak düşürün.

Kumu canlı biraz daha büyüyene kadar kaldırmayı ya da beslenme için akvaryumun bir köşesini seçip o bölgeyi kumsuz cam taban olarak kullanmayı düşünebilirsiniz.

Canlının yem yemeye devam edip hareketli olması tıkanıklık olmadığını kesinleştirmez tıkanıklığım henüz ciddi olmadığı durumlarda da bu davranışlar görülebilir.
yani şuan bir tam tıkanıklık olsaydı genelde iştahsızlık ve hareketsizlik olmazmıydı yanılıyor olabilirim ben balığı yemlemek için genelde cımbızla biraz yukarıya çıkartıp veririm eğer canlı büyüyene kadar kum koyulmasın diyorsanız çıkarabilirim bide akvaryumun derecesi 18.5 iyi olduğunu düşünüyorum

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
yani şuan bir tam tıkanıklık olsaydı genelde iştahsızlık ve hareketsizlik olmazmıydı yanılıyor olabilirim ben balığı yemlemek için genelde cımbızla biraz yukarıya çıkartıp veririm eğer canlı büyüyene kadar kum koyulmasın diyorsanız çıkarabilirim bide akvaryumun derecesi 18.5 iyi olduğunu düşünüyorum
Dediğiniz dışkılamama, karında şişlik sindirim sorunu belirtileri henüz ciddi ve yoğun olmayabilir ama riske atmamakta fayda var.
Sindirim problemi henüz ciddi değilse yem yemeye devam etmesi ve hareketli olması olabilecek bir durum zaten eğer bunlarda olmazsa iş ciddi demektir.

Kumu tamamen çıkarabilirsiniz ancak dediğim gibi bir köşe kumsuz bir alanda dediğiniz gibi cımbızla hafif yukarıdan besleme yapabilirsiniz kum yutma durumunu siz belirttiğiniz için söyledim.

18-19 derece su sıcaklığı dediğiniz gibi normal bakım için son derece uygun ancak kabızlık gibi sindirim sorunlarında tıkanıklığın artıp şişlik ve iltihap riskini arttırmaması için kontrollü olarak 15-16 seviyelerine çekmede bir problem yok. Ancak bu sıcaklık değişimi bir anda şok etkisi ile değil gün gün kademe kademe düşürülmeli.