Axolot bir hata yaptım acil yardım

efe123

Yumurta
Üye
Axolot satın aldım akvaryumumda içme suyu kullanıyordum hayvanın keyfi ve neşesi gayet yerindeydi. Dün akvaryum yerini değiştirmek için 15 litre suyunu boşalttım, daha sonra 15 litre suya klor giderici atıp çalkalayıp beklemeden akvaryuma döktüm. Hayvan saklanıyor ve hiç hareket etmiyor dokunsam bile, Axolotu satın aldığım kişiye durumu anlattım su düzenleyiciyi yanlış kullandığımı bu yüzden sudaki ağır metallerden dolayı keyfi olmadığını içindeki filtrenin 3 güne kadar suyu temizleyeceğini söyledi. Bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi rica etsem?

Moderatör tarafında düzenlendi:

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Axolot satın aldım akvaryumumda içme suyu kullanıyordum hayvanın keyfi ve neşesi gayet yerindeydi. Dün akvaryum yerini değiştirmek için 15 litre suyunu boşalttım, daha sonra 15 litre suya klor giderici atıp çalkalayıp beklemeden akvaryuma döktüm. Hayvan saklanıyor ve hiç hareket etmiyor dokunsam bile, Axolotu satın aldığım kişiye durumu anlattım su düzenleyiciyi yanlış kullandığımı bu yüzden sudaki ağır metallerden dolayı keyfi olmadığını içindeki filtrenin 3 güne kadar suyu temizleyeceğini söyledi. Bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi rica etsem?
Akvaryumun litresini ve ısı değerini söyleyebilir misiniz?

efe123

Yumurta
Üye
Ve ekstra olarak Axolotların dayanıklı hayvan olduğunu, bu yaptığım hatadan dolayı bir şey olacağını zannetmiyorum, bir şey olmaz. Isısına dikkat ettiğin sürece dedi ama hayvan nerdeyse hiç hareket etmiyor, çok nadir hareket ediyor. Genelde hep saklanıyor elliyorum tepki bile vermiyor nerdeyse önceden ellediğimde akvaryumda 3 tur atardı hızlıca.

efe123

Yumurta
Üye
50 Litre çok az değil mi?
Aldığım yerdeki adamla konuştum. Su düzenleyici kullanıldığı zaman direk akvaryuma dökülmüyormuş, 1-2 gün kadar dinlendiriliyormuş. Ben dinlendirmeden akvaryuma döktüm, döktüğümden beri hayvanın enerjisi yok bana adam ağır metallerden dolayı keyfi yok. Akvaryumdaki filtre 3 güne kadar ağır metalleri kireci vb temizler eski haline döner axolota bir şey olacağını zannetmiyorum dedi. doğru mudur?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Merhaba 50 litrede 15 litre çeşme suyu bahsettiğiniz kadar etki yapmaz. Hareketsiz olması normal, çok aktif canlılar değiller. Sıcaklık dediğiniz gibi 16-22 arasında dalgalanıyorsa canlıyı etkileyebilir, aralığı azaltmaya çalışın. Dayanıklı canlılar ama ne olur ne olmaz. Su düzenleyiciyi de suyla karıştırdıktan sonra bu tarz dayanıklı canlılar için 1 gün geçmeden bile kullanabilirsiniz. Yani canlı da bir problem varsa bile çeşme suyundan kaynaklı değildir. Fotoğraf paylaşırsanız iyi olur.