Çocukluğumdan beri karıncalara genel olarak merakım vardı.Uzun zamandır istediğimi gerçekleştirdim ve 30 yaşından sonra bu hobiyle uğraşmaya başladım.1 yıldır benim için stres atacak, kafamı dağıtacak bir uğraş oldu.Eşime çocuğuma da farklı bir bakış açısı kattı.Öğrendikçe daha da içine çekiyor insanı. Akrabalar, eş dostlar delimisin sen karınca beslenir mi diyor.😀. Ama onları takan kim.İnsanlar hep tekdüze düşünüyor.Dünyada yaşayan tek canlı olarak kendini görüyor.Belki inek, kedi, köpek, kuştan ibaret sanıyor dünyayı.Gün içinde sokakta yürürken bile yüzlerce karınca böcek vs canlıyı eziyoruz fark etmeden.Ama onların dünyasını izlemek, içini görebilmek farklı bir bakış açısı katıyor.Nerde çokluk orda b***luk demiş atalar ve doğru demişler hiç gerek yok
Aynen öyle başka hiç bişeyden kaynaklı değil zaten.
Yani doğadaki şu sistemi izlemek aşırı iyi bir olay. İnsanlarda bile olmayan birlik ve beraberliği gözlemliyorum ben karıncalarda. Birisi önden geliyor, canlı yemi kontrol ediyor, sonra topluca alıp gidiyorlar. Sonra bir işçi tüp ağzında bekliyor ve bunu nöbetleşerek yapıyorlar, bu duruma dikkat ettim. Yani daha bu tarzda sayarak bitiremeyeceğimiz şeyler var. Bu sadece karıncalar için değil, tüm doğa için geçerli olan bir olay. Ama gel gör ki şu anda bunları insanlara kötü bir şey gibi aşılayan kesimler var.