Atlı Karınca

Gixry

Larva
Üye
Bi kaç kez anneannem den felan duymuştum bizim köyde atlı karınca derler (gerçekten bacakları uzun aga benziyorlar garip bi biçim genelde ısırıyorlar) bu tür nedir acaba gerçekten türün adı atlı karıncamı ¿

eyupbardak32

Pupa
Üye
Bi kaç kez anneannem den felan duymuştum bizim köyde atlı karınca derler (gerçekten bacakları uzun aga benziyorlar garip bi biçim genelde ısırıyorlar) bu tür nedir acaba gerçekten türün adı atlı karıncamı ¿
Cataglyphis türlerinden biri olabilir, bizim buralarda atlı karınca dedikleri genelde öyle oluyor

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Cataglyphis nodus türü atlı karınca diye bilinir. Agresif bi türdür topluca saldırmalarıyla bilinirler. Karşısındaki insan bile olsa koca bir cesaretleri vardır. Tek başlarına iken bile size kafa tutarlar. Oldukça hızlı ve dayanıklıdır.

aatom_karinca

Pupa
Üye
Aynen hatta kırmızı renkteler küçükken korkuyordum bunlardan ama yani bu karıncalardan her adım başı var bizim köyde
evet ben denizlide yaşıyorum ve yaşadığım yer tamamen betonare değil biraz köy kasaba havasında ve nereye gidersen git yerde bunlardan görürsün hatta messor uçuşlarında messorları yiyorlardı çok sinir oluyordum ve şimdiye kadar hiç kraliçelerini göremedim

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Bizim köyde Eşek Karıncası diyorlardı.🤣

Gixry

Larva
Üye
Cataglyphis nodus türü atlı karınca diye bilinir. Agresif bi türdür topluca saldırmalarıyla bilinirler. Karşısındaki insan bile olsa koca bir cesaretleri vardır. Tek başlarına iken bile size kafa tutarlar. Oldukça hızlı ve dayanıklıdır.
Gerçekten öyle Bi kez babam duvara yaslanıyordu babamın içine girdiler ısırmaya felan başladılar babam korkudan pantolonunu çıkardı felan 😊