Cataglyphis türlerinden biri olabilir, bizim buralarda atlı karınca dedikleri genelde öyle oluyorBi kaç kez anneannem den felan duymuştum bizim köyde atlı karınca derler (gerçekten bacakları uzun aga benziyorlar garip bi biçim genelde ısırıyorlar) bu tür nedir acaba gerçekten türün adı atlı karıncamı ¿
Aynen hatta kırmızı renkteler küçükken korkuyordum bunlardan ama yani bu karıncalardan her adım başı var bizim köydeCataglyphis türlerinden biri olabilir, bizim buralarda atlı karınca dedikleri genelde öyle oluyor
evet ben denizlide yaşıyorum ve yaşadığım yer tamamen betonare değil biraz köy kasaba havasında ve nereye gidersen git yerde bunlardan görürsün hatta messor uçuşlarında messorları yiyorlardı çok sinir oluyordum ve şimdiye kadar hiç kraliçelerini göremedimAynen hatta kırmızı renkteler küçükken korkuyordum bunlardan ama yani bu karıncalardan her adım başı var bizim köyde
Gerçekten öyle Bi kez babam duvara yaslanıyordu babamın içine girdiler ısırmaya felan başladılar babam korkudan pantolonunu çıkardı felan 😊Cataglyphis nodus türü atlı karınca diye bilinir. Agresif bi türdür topluca saldırmalarıyla bilinirler. Karşısındaki insan bile olsa koca bir cesaretleri vardır. Tek başlarına iken bile size kafa tutarlar. Oldukça hızlı ve dayanıklıdır.