Asya Türü Karıncalar

Draken

Yumurta
Üye
Asya türü karınca almak istiyorum nerden alabilirim bilgisi olan birisi varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

exxper

Pupa
Üye
Ben zamanında Çin'den almıştım ölü gelmişti önermem ele sende zamanında almıştı onunda iki türü filan ölü gelmişti illa alıcam dıyosan Türkiye'de yetiştirip sarı siteden filan o türleri yetiştirenler var

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Asya türü karınca almak istiyorum nerden alabilirim bilgisi olan birisi varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.
Tecrübe seviyeniz yeterli mi asya türleri için? Eğer yeterli ise yardımcı olabilirim.

Draken

Yumurta
Üye
yeterli darkness 4 senedir uğraşıyorum geçen sene tüm koloniyi dağıttım şimdi tekrar başlamak istedim asya türleri ile genelde hep Cataglyphis türleri besledim

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Asya türlerinden kastığınız nedir?

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye

Gibi yurt dışında faliyet gösteren sitelerin türkiyeye gönderip göndermediğini sorabilirsiniz. İstilacı türlerden uzak durun! Venator, Rugosum, YCA gibi bazı türleri ülkeye sokmak kesinlikle yasaktır bilginize.
(Venator ve Rugosumun ülkemizde istilacı bir şekilde yaşayamacağını biliyorum fakat Tarım ve Orman Bakanlığının istilacı listesinde…)

Mikkatiew

Yumurta
Üye

Gibi yurt dışında faliyet gösteren sitelerin türkiyeye gönderip göndermediğini sorabilirsiniz. İstilacı türlerden uzak durun! Venator, Rugosum, YCA gibi bazı türleri ülkeye sokmak kesinlikle yasaktır bilginize.
(Venator ve Rugosumun ülkemizde istilacı bir şekilde yaşayamacağını biliyorum fakat Tarım ve Orman Bakanlığının istilacı listesinde…)
Barkın bey istilacı türler hakkında biraz daha bilgi verirmisiniz mesela ülkeye sokmak neden yasak? ne gibi zararları var? Normalde neyi istila ederler?