Asgari bilgi seviyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Bunları bilmeyen adamları görünce çıldırıyorum lütfen öğrenin. Hatta bunları ezberden söyleyemeyeni foruma almayalım nasıl fikir?:ROFLMAO:

1- Her Messor Structor değildir.
2-Her Kırmızı Kafalı Messor Barbarus değildir.
3-Her Formica Rufibaris değildir.
4-Her Camponotus sanctus veya fellah değildir.
5-Her Tetramorium Caespitum değildir.
6-Uçuş takvimi diye bir şey yoktur.
7- İle göre cins farklılıkları çoğu zaman olmaz.
8- Yuva ağzından prenses alınmaz
9-Kraliçe boyuta göre değil thorax yüksekliğine göre tespit edilir.
10- semiclasutral cinsler dışında ilk işçi çıkana kadar beslemenize gerek yok.
11- başlamak için tek ihtiyacınız olan şey test tüpü ve pamuktur.
12- Sadece hasatçı ve yarı hasatçı cinsler tohum yer.
13- Dışardan böcek toplayarak bu hobiyi yapamassınız 1.sinde olmaz 2.sinde olmaz 3.sünde bi parazit çıkar koloniniz mahvolur.
14- Antenlerin L şeklinde olması kraliçe olduğu anlamına gelmez.
15- Nerde kraliçe aramalıyım sorusunun cevabı yoktur. Her yerde karşınıza çıkabilir.
16- Forumda @Pratensis @ares11 @Antlantis @Kraussei @el4nce @Mssr @Argentavis @The_Arthropod gibi tecrübeli kişilerle tartışmayın, kaybedersiniz☠️
17-Kraliçenin tüpün ağzında durması, çıkmaya çalışması , strese girmesi normaldir.
18- Prens ve prensesleri kendiniz çiftleştirmeyi denemeyin.
19-Cins tespiti renge göre yapılmaz.
20- Google lens karınca cinsleri için çoğu zaman yanlış sonuç verir kullanmayın, kullandırmayın.

Gece gece aklıma başka bir şey gelmedi. sizin de eklemek istediğiniz maddeler varsa yazabilirsiniz.

Son düzenleme:

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam bu tarz bir konu açılıp sabitlenebilir ama kaynakça gerektirmekte. Kaynakları sunarsanız, açıklamalarda bulunursanız sabitleyebiliriz neden olmasın. Forum bu aralar biraz ilgiden uzak olduğu için bildiğiniz üzere bu tarz şeyler hem bizi hemde forum kullanıcılarını olumlu yönde etkiler.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Estağfirullah hocam herkes ile tartışmaya girebiliriz mantıklı açıklamalar sunarlarsa bazen bizde yanılıyoruz her zaman kaybetmeyebilirler. :D :)

AsEtAxT

Pupa
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Google lens en son her siyah karıncaya campotonus diyordu şuan son durum ne bilmiyorum

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Hocam bu tarz bir konu açılıp sabitlenebilir ama kaynakça gerektirmekte. Kaynakları sunarsanız, açıklamalarda bulunursanız sabitleyebiliriz neden olmasın.
Süper olur sabitlenip rehber bölümüne eklenirse. Bu konu altında fikirlerimizi paylaşalım belki çıkarıp ekleyeceğimiz maddeler olur. Yarın daha detaylı üzerinde çalışırım. Kaynakçalar ve daha detaylı açıklamalar ile birlikte sunarım sizlere.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Google lens en son her siyah karıncaya campotonus diyordu şuan son durum ne bilmiyorum
Geliştirdi kendini, arada bazen Lasius diyor :D

Süper olur sabitlenip rehber bölümüne eklenirse. Bu konu altında fikirlerimizi paylaşalım belki çıkarıp ekleyeceğimiz maddeler olur. Yarın daha detaylı üzerinde çalışırım. Kaynakçalar ve daha detaylı açıklamalar ile birlikte sunarım sizlere.
Güzel olur hocam da şimdi şöyle söyliyeyim, zaten bu tarz dogmatik yorumları gelip vatanı gibi savunan insanlar hiç bir araştırma yapmıyorlar, "ulan şu foruma bakayım da ne yanlış, ne doğru bi' öğreneyim" demiyorlar. Yani bu tarz hobicilere bu tarz konular gerçekten nafile ve emeğinize yazık eder. Bu konunun 100 tane insanın sadece 10'unun ilgisini çekeceğinden şüphem yok.

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Geliştirdi kendini, arada bazen Lasius diyor :D

Güzel olur hocam da şimdi şöyle söyliyeyim, zaten bu tarz dogmatik yorumları gelip vatanı gibi savunan insanlar hiç bir araştırma yapmıyorlar, "ulan şu foruma bakayım da ne yanlış, ne doğru bi' öğreneyim" demiyorlar. Yani bu tarz hobicilere bu tarz konular gerçekten nafile ve emeğinize yazık eder. Bu konunun 100 tane insanın sadece 10'unun ilgisini çekeceğinden şüphem yok.
Foruma kayıt olurken bu yazıyı ezberleme şartı falan getirsek çözülür belki bu sorun 😅
Dediğiniz gibi 0 araştırma ile foruma ve hobiye gelip bide üstüne bu işe yıllarını vermiş adamlarla tartışıp, yanlış bilgi verip insanların kafasını karıştıran insan çok. Bunların çoğu da sadece karınca çiftliğim videoları izleyip buraya gelenler bu da biraz tuğkan abinin hatası veya yanlış anlaşılmasından kaynaklanıyor. Tuğkan abi videosunda kırmızı kafalı messorları gösterip bunlar barbarus dediği için herkes kırmızı kafalı messor görünce bu barbarus diyor. Belkide ondakiler gerçekten barbarustur bilmiyorum o videoyu da izlemedim zaten ama herkesin aklında böyle yanlış bilgiler kalmış sanırım. L şeklinde anteni olan kraliçedir mevzusu da tuğkan abinin bir videosundan kaynaklanıyor diye biliyorum.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Foruma kayıt olurken bu yazıyı ezberleme şartı falan getirsek çözülür belki bu sorun 😅
Dediğiniz gibi 0 araştırma ile foruma ve hobiye gelip bide üstüne bu işe yıllarını vermiş adamlarla tartışıp, yanlış bilgi verip insanların kafasını karıştıran insan çok. Bunların çoğu da sadece karınca çiftliğim videoları izleyip buraya gelenler bu da biraz tuğkan abinin hatası veya yanlış anlaşılmasından kaynaklanıyor. Tuğkan abi videosunda kırmızı kafalı messorları gösterip bunlar barbarus dediği için herkes kırmızı kafalı messor görünce bu barbarus diyor. Belkide ondakiler gerçekten barbarustur bilmiyorum o videoyu da izlemedim zaten ama herkesin aklında böyle yanlış bilgiler kalmış sanırım. L şeklinde anteni olan kraliçedir mevzusu da tuğkan abinin bir videosundan kaynaklanıyor diye biliyorum.
Antenleri düz olanlar prens, 90 derece kırık olanlar prenses demişti yanlış hatırlamıyorsam

Mersin tarsusta arkadaşı Messor hesperius bulduğunu söylemişti sanırım. Bu türün türkiyeyle yakından uzaktan alakası yok kayıtlarda sadece Kanarya Adalarında var

Son düzenleme:

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Madde 16 harici faydalı olmuş

Bulut_Mercan

Asker
Yardımsever
İlklerden
Üye
Madde 16yı zaten şaka amaçlı yazmıştım ama neyse iptal edelim. Yeni Madde 16. Forumda konu açmadan önce arama kısmını kullanınız.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet messorların hepsi hasatçı karıncalardır.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Anlamadım hocam? Yapıcı derken? Messorların hepsinin hasatçı yani biçerdöver karınca olduğu vikipedide de bulunmakta

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Karınca ekmeği üretmelerinden mi bahsediyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...