Asetatli kağıdın dışından ışık tutmam sakıncalı mı ?

Mert3300

Yumurta
Üye
Ben tüpüme kırmızı asetatlı kağıt sardım fakat tam göremiyorum yumurtaları dışından telefon flaşı tuttum fakat bı tepki vermedi. Sizce deneyimlerinizi göre bunu yapmam sakıncalı mı ?

Gazinocu

Yumurta
Üye
Karıncalar kırmızıyı siyah görüyor yani ışığı tutunca kırmızı ışık gidiyor sorun olmuyor diye biliyorum

Oonex

Yumurta
Üye
Ben tüpüme kırmızı asetatlı kağıt sardım fakat tam göremiyorum yumurtaları dışından telefon flaşı tuttum fakat bı tepki vermedi. Sizce deneyimlerinizi göre bunu yapmam sakıncalı mı ?
Işıkları söndürüp ekrandan veya telefondan kırmızı fon veriyorum ve izliyorum hiç tedirgin olmadılar böyle yapabilirsin

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Karıncaların kırmızıyı siyah olarak gördükleri doğru bir bilgi. Fakat asetat kağıdı bir nebze de olsa ışığı geçiriyor hocam. Azıcık ta olsa strese giriyor kraliçe yani. İşçiler çıktıktan sonra Kraliçe rahatlıyor ve o kadar fazla strese girmiyorlar.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Karıncaların kırmızıyı siyah olarak gördükleri doğru bir bilgi. Fakat asetat kağıdı bir nebze de olsa ışığı geçiriyor hocam. Azıcık ta olsa strese giriyor kraliçe yani. İşçiler çıktıktan sonra Kraliçe rahatlıyor ve o kadar fazla strese girmiyorlar.
Hayır doğru bilgi değil?

Mert3300

Yumurta
Üye
Işıkları söndürüp ekrandan veya telefondan kırmızı fon veriyorum ve izliyorum hiç tedirgin olmadılar böyle yapabilirsin
Gayet mantıklı deneyeceğim teşekkürler. Odamda LED ışık var onu kırmızı yaparım olmazsa.

Erenc

Larva
Üye
Ben de flaş ile uzaktan bakıyorum kırmızı kağıda normal duruyorlar tabi illa ki biraz strese giriyorlardır kırmızı ledde bakmak daha iyi olur onla da denemiştim aynı tepkidelerdi