Asetat kağıdı

Casstien

Yumurta
Üye
Asetat kağıdı bildiğim kadarıyla karanlık bir ortam yapar ,ancak teraryum neden karanlık olmak zorunda? asetat kağıdı kırmızı olmak zorundamı veya asetat kağıdı yerine başka bir şey kullanılır mı?

Onlorot

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Kırmızı asetat kağıdın tamamen amacı ortamı karanlık tutmak ve sizin de onları strese sokmadan dışarıdan izleyebilmeniz. Kırmızı olmak zorunda değil, kırmızı ve tonlarını karıncaların siyah olarak algıladığı gibi bir söylenti var fakat bunla alakalı hiçbir makale okumadım. Ortamı karanlık tutacak herhangi bir şeyi asetat kağıdı yerine kullanabilirsiniz.

Ayrıca yaşadıkları ortamın karanlık olmasının sebebi doğalarında toprağın altında yaşadıkları için karanlık ortamda duruyorlar aksi taktirde koloni strese girer ve buna bağlı olarak birçok sorun ortaya çıkabilir.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
kırmızı ve tonlarını karıncaların siyah olarak algıladığı gibi bir söylenti var fakat bunla alakalı hiçbir makale okumadım.
Bugüne kadar ben de karıncaların kırmızıyı algılayamadığını düşünüyordum fakat konu hakkında makale araştırması yaparken karıncaların renkleri nasıl algıladıkları ile ilgili çalışmaların tür bazlı olduğunu gördüm. Hatta bırakın kırmızıyı, maviyi; renkli görüp görmedikleri bile türlere göre bir araştırma konusu. Daha sonra yabancı birkaç kişiyle görüştüm konuyu, kırmızıyı algılayamadıklarının yanlış bir bilgi olduğunu söylediler. Yani algılıyorlar, algılamıyorlar demek hatalı olur muhtemelen tüm karıncalar için. Tartışmalı bir konu.
Örnek makale: https://dspace.trakya.edu.tr/xmlui/handle/trakya/1383

Bana göre asetat kağıdın ışığı geçirmediği, özellikle kırmızı rengin tercih ediliyor oluşu bir şehir efsanesinden ibaret.

Son düzenleme:

bulutsensei

Yumurta
İlklerden
Üye
Asetat kağıdı bildiğim kadarıyla karanlık bir ortam yapar ,ancak teraryum neden karanlık olmak zorunda? asetat kağıdı kırmızı olmak zorundamı veya asetat kağıdı yerine başka bir şey kullanılır mı?
hocam ortamı karanlık tutmak için, ve aynı zamanda yarı geçirgen olduğu için seninde onları izleyebilmeni sağlıyor. özellikle asetat kağıdı olmak zorunda değil fakat strese sokmadan izleyebilmeni sağlıyor.

KayraGcr

Yumurta
Üye
Benim bildiğim karıncalar kırmızı rengini siyah olarak algiliyolar ama ben kullanmıyorum çünkü sebebini bilmiyorum ama asetat kağıdı kullandığimda stresten yumurtalarını yediler yukardada birisi şehir efsanesi bence demiş bence doğru söylemiş ama kullananlar var. Ve stress olmadıklarını söylüyorlar