Armağan'ın Tetra Günlüğü

armagankaya

Media
Üye
Hocalarım merhaba. Daha dün bir arkadaşım bana bu koloniyi kargoladı. Malum yoldan geldikleri için birkaç kayıp var ama düzelecektir. Adını henüz düşünmedim ama bulacağım. İşçi sayısı hakkında tam bir bilgim yok. Hem yoldan geldikleri için pek strese sokmak istemedim açıkçası ama 50+ diyebilirim. Dün geldiği gibi outworldü temizledim. Yoldan geldikleri için de bugün bir şekerli su verdim ama pek yanaşan olmadı. Stresten olduğunu düşünüyorum. Gelişmeleri sizinle paylaşacağım. Öneride bulunmak isteyenlere açığım. İyi hobiler dilerim.1000032038.jpg1000032037.jpg1000032011.jpg1000032012.jpg

armagankaya

Media
Üye
Durum güncellemesi: Dün outworldde hiç işçi yoktu, bugün birkaç işçinin çıktığını gördüm. Şekerli suyu yeniledim ama yine rağbet yok. Yarın elimde bulunan mikro un kurtlarından vereceğim, umarım yerler. Hâlâ kargonun stresinde olabilirler. İyi hobiler.1000032055.jpg1000032056.jpg

armagankaya

Media
Üye
Durum Güncellemesi
Bugün outworldde 5-6 işçi civarı gördüm. Okuldan geldikten sonra yüksek ihtimalle kargodayken tüpün içinde ölen işçileri outworlde çıkarmışlardı. 6 tane ölü var.
Sizlere bir sorum olacak: Önceden çıkan mikro un kurtlarım var, resimdeki gibi. Önceden bakmadığım bir tür olduğu için canlı vermek ile cansız vermek arasında kaldım.Birde kaç tane vereyim?Edindiğim bilgilere göre yamyam gibi her şeyi yediklerini biliyorum. Sizce ne yapayım?1000032082.jpg1000032083.jpg1000032084.jpg

yağızalp

Pupa
Üye
Durum Güncellemesi
Bugün outworldde 5-6 işçi civarı gördüm. Okuldan geldikten sonra yüksek ihtimalle kargodayken tüpün içinde ölen işçileri outworlde çıkarmışlardı. 6 tane ölü var.
Sizlere bir sorum olacak: Önceden çıkan mikro un kurtlarım var, resimdeki gibi. Önceden bakmadığım bir tür olduğu için canlı vermek ile cansız vermek arasında kaldım.Birde kaç tane vereyim?Edindiğim bilgilere göre yamyam gibi her şeyi yediklerini biliyorum. Sizce ne yapayım?Ekli dosyayı görüntüle 73530Ekli dosyayı görüntüle 73531Ekli dosyayı görüntüle 73532
Kaç işçisi var? Bence ikiye bölerek verin zaten kayıplar var ama koloni hala çok yüksek işçi sayısına sahipse canlı da verebilirsiniz ama şimdilik canlı vermeyi tavsiye etmem

Kaç işçisi var? Bence ikiye bölerek verin zaten kayıplar var ama koloni hala çok yüksek işçi sayısına sahipse canlı da verebilirsiniz ama şimdilik canlı vermeyi tavsiye etmem
Mikro un kurdunun boyu küçükmüş (deneyimim yok ama bana küçük geldi) canlı verebilirsiniz koloni zaten 50 işçiden fazlaymış besleme olarak mesela haftada 2 un kurdu takviyesi yapacaksınız diyelim 1tanesini ikiye kesip birini canlı verebilrsiniz hem av iç güdüleri kaybolmaz hemde proteini zorlanmadan alırlar

armagankaya

Media
Üye

Mikro un kurdunun boyu küçükmüş (deneyimim yok ama bana küçük geldi) canlı verebilirsiniz koloni zaten 50 işçiden fazlaymış besleme olarak mesela haftada 2 un kurdu takviyesi yapacaksınız diyelim 1tanesini ikiye kesip birini canlı verebilrsiniz hem av iç güdüleri kaybolmaz hemde proteini zorlanmadan alırlar
Saolun hocam deneyeceğim.

armagankaya

Media
Üye
Hocalarım neden yemek yemediklerini anladım.Tüpün içine kargoda gelen un kurdunu almışlar ve bayağı pisletmişler.Temizleyip un kurdunu verdim.Devam ediyoruz.İyi hobiler dilerim.

armagankaya

Media
Üye
Düzenlenmiş hâli:
Durum güncellemesi: Dün verdiğim un kurdunu tüpün içine almışlar. Yediklerini düşünüyorum ama yetip yetmediği hakkında bir bilgim yok. Ufak bir artığı outworld'e bırakmışlar. Temizleyip şekerli su vereceğim. Bugün bir kraliçe araması yapacağım. Sıcaklık düşük ama güneş ısıtıyor. Nem %71, rüzgâr 6. Bakalım, devam ediyoruz. İyi hobiler dilerim.1000032098.jpg