Bence işçi. Cataglyphis işçisi.Dostum sadece bir yandan foto at. Thoraxa bakalım
Thorax ta bakacak birşey yok yukarida da yazdım zaten. Abdomen biçimini inceliycez. Ben de bendeki işçilerden örnekler atarım abdomen farkından anlaşılır işçi olup olmadığı.Dostum sadece bir yandan foto at. Thoraxa bakalım
Abdomen farkı yeterli değil. Thorax farkına da bakarsak net bir sonuç söyleyebiliriz. Sadece yandan fotoğraf gerekli.Thorax ta bakacak birşey yok yukarida da yazdım zaten. Abdomen biçimini inceliycez. Ben de bendeki işçilerden örnekler atarım abdomen farkından anlaşılır işçi olup olmadığı.
Fotoğrafta thorax net bir şekilde belli olmuyor. Sadece üstten bir çekim söz konusu. Dediğiniz olamaz demiyorum olabilirde. Sadece yandan bir fotoğraf istiyorum. Thorax yapısına bakılarak kraliçe mi değil mi anlaşılabilir. Sizde ki kraliçenin kraliçe olduğunu sadece abdomene bakarak mı anladınız?Görseller çok net değil ama bu abdomen biçimi ile kraliçe olduğunu düşünüyorum. E bu thoraxla ne kraliçesi demeyin brachypterous kraliçe olabilir thoraxın dar kanatların ise kısa olmasını sağlayan bir mutasyon. Aenescens lerde sıkça rastlanıyor. Zaten cata cinsi uçuştan cok koşuşu tercih ettigi için bu gene sahip kraliçeler çoğu cinstekinin aksine dezavantajlı olmuyor bu da elenmelerini önlüyor. Bu yüzden de soyları devam ediyor. Sık karşılaşmasının sebebi kısaca bu. Tabi yandan net görsel atılırsa daha net yorum yapılır.
Ve bildiğim kadarıyla cataglyphis kraliçesi bu kadar küçük değil. (Fotoğrafla alakalı değilse yani uzak çekim değilse.)Fotoğrafta thorax net bir şekilde belli olmuyor. Sadece üstten bir çekim söz konusu. Dediğiniz olamaz demiyorum olabilirde. Sadece yandan bir fotoğraf istiyorum. Thorax yapısına bakılarak kraliçe mi değil mi anlaşılabilir. Sizde ki kraliçenin kraliçe olduğunu sadece abdomene bakarak mı anladınız?
Hayır ama bunun bir işçi olmadığını sadece abdomene bakarak soyleyebiliriz diyorum. Buyrun bu da yakın zamanlarda bir arkadaşımın bulduğu örnek. Burada thorax da belirgin ama abdomenden de gayet bariz anlaşılabiliyor. Yukarıda arkadaşın attığı kesin bundan demiyorum hala ondan gelecek görsellere bağlı ancak ben tahminimi bu brachypterous kraliçe den yana kullanıyorum.Fotoğrafta thorax net bir şekilde belli olmuyor. Sadece üstten bir çekim söz konusu. Dediğiniz olamaz demiyorum olabilirde. Sadece yandan bir fotoğraf istiyorum. Thorax yapısına bakılarak kraliçe mi değil mi anlaşılabilir. Sizde ki kraliçenin kraliçe olduğunu sadece abdomene bakarak mı anladınız?
Albicans alt cinsinden türler ülkemizdeki bicolor alt cinsine göre küçük oluyor. Görseldeki aenescens(?), livida, viaticodies ve albicans türleri bu albicans alt cinsine örnek verilebilir. Bicolor a ise nodus türü en yaygın örnek.Ve bildiğim kadarıyla cataglyphis kraliçesi bu kadar küçük değil. (Fotoğrafla alakalı değilse yani uzak çekim değilse.)
Evet, bahsettiğimiz şey bu.Hocam ben sadece bu açıdan çekilmiş bir fotoğraf için konuşuyorum, anlaşamıyoruz😅 Dediğiniz gibi kraliçe olabilir
![]()
Bu resimde de kraliçe dediğiniz mutasyona sahip ama yine de thorax yapısı her zaman kesin kanıya ulaşmamızı sağlar
Bulan arkadaş salmadıysa detaylı bir görsel atsa da bitse şu çileHocam ben sadece bu açıdan çekilmiş bir fotoğraf için konuşuyorum, anlaşamıyoruz😅 Dediğiniz gibi kraliçe olabilir
![]()
Bu resimde de kraliçe dediğiniz mutasyona sahip ama yine de thorax yapısı her zaman kesin kanıya ulaşmamızı sağlar
Şu an yanında değilim pazartesi Atacam inşBulan arkadaş salmadıysa detaylı bir görsel atsa da bitse şu çile![]()
Birde ben bunu koloni patlatarak aldım en büyükleri buydu ve en yavaş koşanlarıydaBulan arkadaş salmadıysa detaylı bir görsel atsa da bitse şu çile![]()
Neden koloni patlattınız ki? İyi bir şey değil. Yapmasaydınız keşke.Şu an yanında değilim pazartesi Atacam inş
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Birde ben bunu koloni patlatarak aldım en büyükleri buydu ve en yavaş koşanlarıyda