arkadaşlar merhaba

erennn

Larva
Üye
Ben hobiyle bir süredir ilgileniyorum ama anlamadığım bir şey var. Major işçi ile asker arasındaki fark nedir? Bir de Tuğkan abinin bir videosunda gordum media falan diyordu google a yazdim bulamadim nedir acaba soyleyebilir misiniz

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Benimde bildiğim kadarıyla birisi yuvayı savunuyor koruyor(asker). Diğeri (major) hem yuvayı savunup hemde ağır işlerde işçi olarak çalışıyor

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Rehber yazıyı okuyabilirsiniz;

AsEtAxT

Pupa
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Ben hobiyle bir süredir ilgileniyorum ama anlamadığım bir şey var. Major işçi ile asker arasındaki fark nedir? Bir de Tuğkan abinin bir videosunda gordum media falan diyordu google a yazdim bulamadim nedir acaba soyleyebilir misiniz
Hocam tuğkan abinin dediği sanırım messor cinsiydi (tek bu cins üretmiyor) o yüzden ordan konuşacağım. Messorlara 3 işçi sınıfı vardır. Minor işçiler(nanitic işçilerden sonra en küçük onlardır), Media minordan büyük majordan küçük ve major. En büyük işçiler bunlardır koloni ilk zamanlarında Minor işçi üretir belli bir büyüklükten sonra Media ve dahada sonrada major üretirler ve major ile asker arasındaki fark nedir diye sormuşsunuz majorların belli görevleri vardır Minor veya mediaların taşıyamayacağı yiyecekleri taşımak veya bir tehdit anında koloniyi savunmaktır askerde daha çok savunma ve saldırmada görev görür ülkemizde asker üreten cinsler örnek olarak pheidole dir major üretenler ise örnek olarak messor ve campotonus dur
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ohoo ben yazana kadar cevaplar gelmiş pek gerek kalmadı sanırım:D

Buda messor işçi sınıfının resmi hocam

Ekli dosyalar

• images_1.jpeg
    images_1.jpeg
    17.6 KB · Görüntüleme: 8

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam tuğkan abinin dediği sanırım messor cinsiydi (tek bu cins üretmiyor) o yüzden ordan konuşacağım. Messorlara 3 işçi sınıfı vardır. Minor işçiler(nanitic işçilerden sonra en küçük onlardır), Media minordan büyük majordan küçük ve major. En büyük işçiler bunlardır koloni ilk zamanlarında Minor işçi üretir belli bir büyüklükten sonra Media ve dahada sonrada major üretirler ve major ile asker arasındaki fark nedir diye sormuşsunuz majorların belli görevleri vardır Minor veya mediaların taşıyamayacağı yiyecekleri taşımak veya bir tehdit anında koloniyi savunmaktır askerde daha çok savunma ve saldırmada görev görür ülkemizde asker üreten cinsler örnek olarak pheidole ve carebara dır major üretenler ise örnek olarak messor ve campotonus dur

Ohoo ben yazana kadar cevaplar gelmiş pek gerek kalmadı sanırım:D
Carebara oertzeninin asker işçisine ait görsel bulunmamaktadır.Onun dışında dedikleriniz doğru