Arkadaşlar bu türün tam adı nedir?

antslayer

Yumurta
Üye
IMG_20220829_134229.jpgBeyler kolonimin kraliçesi bir anda öldü ve kolonimde kraliçe yok şuan bu türün adı tam olarak nedir? Yardımcı olabilir misiniz yeni bir kraliçe bulmak istiyorum.

Çözüm
Lasius sp. türü hakkında çok daha iyi görsellere ihtiyacınız var. Koloninize kraliçe ekleyecekseniz hiç uğraşmayın bile, türünü tutturabilmeniz muamma. Aynı tür olmaları gerekiyor.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lasius sp. türü hakkında çok daha iyi görsellere ihtiyacınız var. Koloninize kraliçe ekleyecekseniz hiç uğraşmayın bile, türünü tutturabilmeniz muamma. Aynı tür olmaları gerekiyor.

Çözüm

antslayer

Yumurta
Üye
tahminimce Lasius Niger, uzun süre önce evde bulduğum kraliçe ile üretim yaptım fakat şimdi +100 den fazla işçili koloninin kraliçesi öldü ve acaba burada Lasius Niger besleyen veya elinde fazla kraliçe olan var mı? Daha önce farklı türlerde kraliçe kabul ettirdim ben bunda daha kolay olur diye düşünüyorum.

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
tahminimce Lasius Niger, uzun süre önce evde bulduğum kraliçe ile üretim yaptım fakat şimdi +100 den fazla işçili koloninin kraliçesi öldü ve acaba burada Lasius Niger besleyen veya elinde fazla kraliçe olan var mı? Daha önce farklı türlerde kraliçe kabul ettirdim ben bunda daha kolay olur diye düşünüyorum.
Türkiye  Lasius'larında birbirine benzeyen türler dolayısıyla makro çekimlerle, mikroskobik görüntülerle türünü tespit edebilirsiniz. Yani L.niger tespitiniz hatalı olabilir fakat öyle olduğunu düşünüyorsanız buyurun deneyin size de tecrübe olmuş olur. 100 işçilik koloni heba olmasın. Ayrıca bu tarz sahiplendirme, takas, alım/satım işlemleri forum üzerinden yapmak yasaktır. :)

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ölü kraliçenin mümkünse makro fotoğraflarını çekebilir misiniz? Ölü bir işçi varsa onu da özellikle kafa kısmı görünecek şekilde çeker misiniz?