tahminimce Lasius Niger, uzun süre önce evde bulduğum kraliçe ile üretim yaptım fakat şimdi +100 den fazla işçili koloninin kraliçesi öldü ve acaba burada Lasius Niger besleyen veya elinde fazla kraliçe olan var mı? Daha önce farklı türlerde kraliçe kabul ettirdim ben bunda daha kolay olur diye düşünüyorum.Lasius sp. türü hakkında çok daha iyi görsellere ihtiyacınız var. Koloninize kraliçe ekleyecekseniz hiç uğraşmayın bile, türünü tutturabilmeniz muamma. Aynı tür olmaları gerekiyor.
Türkiye Lasius'larında birbirine benzeyen türler dolayısıyla makro çekimlerle, mikroskobik görüntülerle türünü tespit edebilirsiniz. Yani L.niger tespitiniz hatalı olabilir fakat öyle olduğunu düşünüyorsanız buyurun deneyin size de tecrübe olmuş olur. 100 işçilik koloni heba olmasın. Ayrıca bu tarz sahiplendirme, takas, alım/satım işlemleri forum üzerinden yapmak yasaktır.tahminimce Lasius Niger, uzun süre önce evde bulduğum kraliçe ile üretim yaptım fakat şimdi +100 den fazla işçili koloninin kraliçesi öldü ve acaba burada Lasius Niger besleyen veya elinde fazla kraliçe olan var mı? Daha önce farklı türlerde kraliçe kabul ettirdim ben bunda daha kolay olur diye düşünüyorum.