Arkadaşlar bu nedir? karınca olduğundan emin değilim.

sahjbsama

Yumurta
Üye
ek: arkası kırmızı renkte, kanatları var, çok hızlı hareket ediyor zor tuttum (örümcek ağına yapışmıştı), toprağın altında yaşıyor galiba (topraktan çıkıp örümcek ağına yakalandı).

Mücteba

Nanitik
Üye
Eşek arısı olabilir dikkatli ol ama kraliçe değil.

Mücteba

Nanitik
Üye
Knk arı zaten sal gitsin cinsi senin için önemli değilse ama dediğim gibi benimde bilgim yok sadece kendine zarar verme

sahjbsama

Yumurta
Üye
Knk arı zaten sal gitsin cinsi senin için önemli değilse ama dediğim gibi benimde bilgim yok sadece kendine zarar verme
baya arka bölgesiyle parmağımı sokuyormuş gibi yaptı, galiba sokamamış, reaksiyon fln da yok. bırakıyorum sadece merak ettim cinsini baya karıncaya benziyor. sağolasınız.

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
baya arka bölgesiyle parmağımı sokuyormuş gibi yaptı, galiba sokamamış, reaksiyon fln da yok. bırakıyorum sadece merak ettim cinsini baya karıncaya benziyor. sağolasınız.
Arı oldugu kesin zaten beni daha küçükleri sokmuştu yani sokarsa belli olur soktuğu

Ertugrulmustuluk09

Yumurta
Yardımsever
Üye
Mutillid dişisi tahminimce arı türüdür karınca değil ve böyle sorularınızı forumun daha iyi bir yer olması için tür sorgulamaya açarsanız seviniriz =)

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
nerden yapıyoruz onu ben telefonda birşey bulamıyorum ya
Knk sen bu konuyu açarken "karınca genel" kısmından açmıssın o kısımda "tür sorgulama" kısmıda var oradan açman gerekiyo

0959kedi

Majör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bir tür yaban arısı, kesinlikle Eşek arısı (Vespa cinsi) değil. Çok rahatsız ederseniz belki sokar. Büyük ihtimalle sokmamıştır dediğiniz gibi.
Eğer bulduğunuz böcek karınca değilse karınca kısmından tür sorguya değil buraya atmanız uygundur o kısım karınca tanımlama için.