Yandan fotoğrafını atar mısın ?Ekli dosyayı görüntüle 41422Ekli dosyayı görüntüle 41421
Arkadaşlar saat 23.30 da arkadaşımla gezerken bulduk kaldırımın üzerindeydi karınca arkadaşimda olduğu için 2 resmi mevcut messor olabilir mi ?
Eve geçince atacağımYandan fotoğrafını atar mısın ?
Formica kraliçesi.Ekli dosyayı görüntüle 41422Ekli dosyayı görüntüle 41421
Arkadaşlar saat 23.30 da arkadaşımla gezerken bulduk kaldırımın üzerindeydi karınca arkadaşimda olduğu için 2 resmi mevcut messor olabilir mi ?
Teşekkür ederimFormica kraliçesi.
Messor olması mümkün değil, messor myrmicinae alt familyasında fakat fotoğraftaki karınca formicinae alt familyasına ait. İşine yarayabilir: https://karincaciftligim.com/threads/yeni-baslayanlar-icin-alt-familya-ayrimlari.569/
Teşekkür ederimFormica cinsi
Hocam prensese kraliçeye baktığımız gibi mi bakıyoruz?Formica kraliçesi.
Messor olması mümkün değil, messor myrmicinae alt familyasında fakat fotoğraftaki karınca formicinae alt familyasına ait. İşine yarayabilir: https://karincaciftligim.com/threads/yeni-baslayanlar-icin-alt-familya-ayrimlari.569/
Prenses döllenmemiş kraliçeye deniyor.Hocam prensese kraliçeye baktığımız gibi mi bakıyoruz?
Hocam biliyorum da mesela yemek konusunda aynılar mı, yoksa kanatlarını düşürene kadar yemek vermiyor muyuz?Prenses döllenmemiş kraliçeye deniyor
Zaten prensesi beslemenizin bir anlamı yok. Prensesler koloni kuramaz, ama kanat dökmemiş kraliçeden bahsediyorsanız, cinsine göre bakım rehberine bakarak beslemeye ihtiyaç duyabilir mi duymaz mı, bakabilirsiniz.Hocam biliyorum da mesela yemek konusunda aynılar mı, yoksa kanatlarını düşürene kadar yemek vermiyor muyuz?
Hocam dün uçamayan bir prenses gördüm. Yerde belli bir süre gezdikten sonra tüpe aldım. Abdomeni gayet büyük bir formica türü yaklaşık 1 hafta tüpte bekleteceğim, eğer kanat dökme olmazsa doğaya geri bırakmayı düşünüyorum.Zaten prensesi beslemenizin bir anlamı yok. Prensesler koloni kuramaz, ama kanat dökmemiş kraliçeden bahsediyorsanız, cinsine göre bakım rehberine bakarak beslemeye ihtiyaç duyabilir mi duymaz mı, bakabilirsiniz.
Kanat dökmekten ziyade döllenmişse yumurtlayacaktır.Hocam dün uçamayan bir prenses gördüm. Yerde belli bir süre gezdikten sonra tüpe aldım. Abdomeni gayet büyük bir formica türü yaklaşık 1 hafta tüpte bekleteceğim, eğer kanat dökme olmazsa doğaya geri bırakmayı düşünüyorum.