Arkadaşlar bende bir kraliçe var hemen 10 tane yumurtladı sizce normal mi ve yumurtaları küçük türü sanırsam messor
Emre bey bende de yunurtladı ama ben bakmayınca işçi çıkarsa içeride yemekte (tohum) yok aç kalmazlar mı ?Gayet normal. Uzun süre bakmayın stres yaparsa kendi yumurtaları yiyebilir. Yumurtalar zamanla evreleşecektir. İlk işçiler çıktıyan sonra kraliçe daha az stres olmaya başlar. Messor olduğu için ilk işçi çıkana kadar hiçbir şey yapmanıza gerek yok.
sana şöyle söyliyim 1 buçuk ay gibi bir sürede yumurtalar çıkıyor(tam normal süre). ben yumurtladıktan sonra öyle karanlık titreşim olmıcak bi yere koyuyorum (unutabileceğim ama kolaylıkla da hatırlayabileceğim). 1 ay sonra kontrol ediyorm nolur nolmaz diye.bunu yap koloni sağlıklı bi şekilde çoğalırArkadaşlar bende bir kraliçe var hemen 10 tane yumurtladı sizce normal mi ve yumurtaları küçük türü sanırsam messor
genelde 1 buçuk ayda tam çıkıyorlar. ısı seviyesi iyi, streste az olursa daha kısa bi sürede olabilir. yumurtalar çıktıktan 1 ay sonra kontrol edin(kendim öyle yapıyorum)Emre bey bende de yunurtladı ama ben bakmayınca işçi çıkarsa içeride yemekte (tohum) yok aç kalmazlar mı ?
Foto atabilirsin türünü öğrenmek istiyorsan sanırsam demek ileride sıkıntı yaratabilirArkadaşlar bende bir kraliçe var hemen 10 tane yumurtladı sizce normal mi ve yumurtaları küçük türü sanırsam messor