Arkadaşlar ben yeni bir karınca sevdalısıyım

ants123

Pupa
Üye
İnternetten. Başlangıçta test tüpü yeterli. Yanına ek ince barbekü çubuğu, pamuk alın. Test tüpünü nasıl oluşturmanız gerektiğini biliyorsanız başlangıç aşamasında herşey çok kolay. Tabi hazır başlangıç kitleri satan siteler de mevcut ama biraz da deneye yanıla doğruyu bulursanız bu tarz dipsiz kuyu olan hobilerde daha fazla keyif alırsınız.

SinanE-Z

Yumurta
Üye
Merhaba, ben de yeniyim. Bunu yanıltıcı olmamak adına belirtiyorum: Tüm ihtiyaçları tek bir yerde bulmak her zaman mümkün olmayabilir.

Birkaç öneride bulunabilmem için, hangi cins ve koloni durumunu bilmek önemli. Elinizde var mı, varsa ne durumda gibi sorular sorulabilir. Kafa karışıklığını gidermek adına birkaç küçük örnek vermek gerekirse:

• Messor (hasatçı) karıncalar için kuş yemi almak ve ara sıra böcek vermek mantıklıyken, başka bir tür çok daha fazla proteine ihtiyaç duyabilir.
  • Messor tırmanmayı bilmediği için, üstü açık formikaryum veya sadece test tüpü yeterliyken, Tetramorium gibi daha hareketli ve tırmanmayı bilen türlerde kaçmayı önlemek için tüp veya dış dünya buna göre dizayn edilmeli (kapak veya kayganlaştırıcı bir sıvı gibi).
  • Türden bağımsız olarak, karıncanın tek başına kraliçe olması veya işçisinin yumurta üretmesi durumuna göre de bakım farklılaşabilir.

Bundan kastım: Sadece kraliçe ile başlanacaksa, genellikle çoğu kraliçe ilk haftalarda hiçbir şey olmadan test tüpünde ortamına alışmak adına inzivaya bırakılır. Bu süreçte karanlık bir test tüpü yeterli olacaktır.

Ayrıca temasın kolay olabilmesi için karınca boyutu fark etmeksizin bir tane cımbız rdinmenizi öneririm. İşleri fazlasıyla kolaylaştıracaktır.

armagankaya

Media
Üye
İnternetten. Başlangıçta test tüpü yeterli. Yanına ek ince barbekü çubuğu, pamuk alın. Test tüpünü nasıl oluşturmanız gerektiğini biliyorsanız başlangıç aşamasında herşey çok kolay. Tabi hazır başlangıç kitleri satan siteler de mevcut ama biraz da deneye yanıla doğruyu bulursanız bu tarz dipsiz kuyu olan hobilerde daha fazla keyif alırsınız.
Hocam, bu setler genelde çok pahalı oluyor. Siparişle birlikte bunları parça parça toplarsa bence daha ucuza halledebilir diye düşünüyorum.
Ant store turkey antistic yada underground ant world den alabilirsin underground ant world ün çeşitli başlangıç kitleri var onları değerlendirebilirsin
Karıncalar için gerekli ekipmanları nereden alabilirim?
https://karincaciftligim.com/threads/messor-structor-bakim-rehberi.13263/ Hocam, buradan gerekli bilgileri detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.İyi hobiler dilerim.

CemBerkay

Yumurta
Üye
Sağolun arkadaşlar antstore turkeyden alicam bide underground ant worldden tesekkurler

CemBerkay

Yumurta
Üye

ants123

Pupa
Üye
Hocam şimdi ben karıncaları alacağım da bunlar gelirken bir sorun olmaz değil mi kış zamanı ya soğuk olabilir Bir de eve getirince ölmezler umarım yumurtalarını çıkarır bir bilgin varsa kısaca yazar mısın
Belli olmaz mesafeye ve güzergaha bağlı. Tek kullanımlık 12-24 saatlik ısıtıcı padler var 100 lira civarı bi fiyatları var. Rica ederseniz kargo içerisine koyabilirler. Canlı yem satışlarında kullanılan bir pad.

Hocam şimdi ben karıncaları alacağım da bunlar gelirken bir sorun olmaz değil mi kış zamanı ya soğuk olabilir Bir de eve getirince ölmezler umarım yumurtalarını çıkarır bir bilgin varsa kısaca yazar mısın
Bir de bu durumu satıcıya danışman daha doğru olur. Belki kargo eline ulaştığında kayıp durumu olursa yenisini kargoluyorlardır.

Son düzenleme:

CemBerkay

Yumurta
Üye
Düşündümde kraliçe almayacağım ekipman alsam yeter nede olsa canlı bir hayvan kargoda kötü durumlar yasanabilir ilkbaharda kendim bulurum 🤗

ants123

Pupa
Üye
Düşündümde kraliçe almayacağım ekipman alsam yeter nede olsa canlı bir hayvan kargoda kötü durumlar yasanabilir ilkbaharda kendim bulurum 🤗
Sen bilirsin dostum. Satın alacaksan bile havaların en azından biraz daha ısınmasını beklemen tavsiyem olur. Hem satışını yapan hem de hobiye başlamak için sabırsızlanan arkadaşlara köstek olmamak adına karışmamaya çalışıyorum ancak satın almak bana hiç mantıklı gelmiyor. Parayla satılan evcil hayvanlardan daha saçma bir durum. Ben hobiyi 2023 yazında keşfettim ama ilk kolonimi daha yeni kurdum. Dediğim gibi sabır, sabır.. 😊