Arı yemi

Sprint

Larva
Üye
Nasıl bir sonuç vereceğini ve koloni popülasyonuna etkisini merak ettiğim için arı kovanlarında kullanılan keklerden karıncalara vermeyi düşünüyorum. Sonuçları burada paylaşırım.

Son düzenleme:

Mahmut_k

Larva
Üye
Zaten arıcılık yapanlar bunu görür,kovanı açtığımızda şerbetlik lerde yada benzin üstünde karıncalar dolaşıyor ve kek parçaları oluyor ağzında. Bu da demektir ki bizim koyduğumuz keklerden ufak da olsa parçalar almayı başarıyorlar arılar da izin veriyor.

Sprint

Larva
Üye
Zaten arıcılık yapanlar bunu görür,kovanı açtığımızda şerbetlik lerde yada benzin üstünde karıncalar dolaşıyor ve kek parçaları oluyor ağzında. Bu da demektir ki bizim koyduğumuz keklerden ufak da olsa parçalar almayı başarıyorlar arılar da izin veriyor.
Bir kovan arı ben de beklemiştim, biliyorum sevdiklerini. Sadece ballı su veya şekerli suya kıyasla ne fark edeceğini merak ediyorum. Bi de elimde kek kaldı tabi ondan da olabilir :)

deadrune

Pupa
Üye
Ek besin takviyeli olanların içeriklerini karıncaları nasıl etkileyeceğini iyi araştırmak lazım ama sadece şeker şurubu ve pudra şekerden yapılanlar şekerli su yerine kullanılabilir muhtemelen

Sprint

Larva
Üye
Ek besin takviyeli olanların içeriklerini karıncaları nasıl etkileyeceğini iyi araştırmak lazım ama sadece şeker şurubu ve pudra şekerden yapılanlar şekerli su yerine kullanılabilir muhtemelen
Takviyelilerden deneyeceğim, zaten diğerinin şekerli suya göre çok bir fark oluşturacağını sanmıyorum. 4 adet pheidole kraliçem var işçileri çıksın onlarda deneyeceğim. İki tanesinde normal şekerli su olacak iki tanesinde arı yemi olacak. Tabi bilimsel bir nitelik falan taşımaz ama bi fikir edinmemizde yardımcı olur.