Aradığım kraliçe

Kyouraku67

Yumurta
Üye
Sonunda buldum takip ettiğim bir kolonide tek bir tane kanatlı gördüm uçuş olabileceğini düşünüp diğer kolonilerin yakınlarında odunlara taş altlarına bakmaya başladım. Bir kütüğün altında tek başına bu saklanıyordu. Campo hangi tür yaklaşık tahmininiz varsa bulunan kraliçeler konusuna ekleyeyim akşam.

Ekli dosyalar

• IMG_20250511_154347.jpg
    IMG_20250511_154347.jpg
    30.8 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20250511_154330.jpg
    IMG_20250511_154330.jpg
    33.2 KB · Görüntüleme: 58
  • IMG_20250511_154312.jpg
    IMG_20250511_154312.jpg
    23.4 KB · Görüntüleme: 58
Çözüm
Bu kraliçe Camponotus camponotus altcinsinden. Yani aslında tahmininiz pek hatalı değil. Bu bir Camponotus Vagus kraliçesi kesin olarak. Kraliçenin morfolojik özellikleri uyuşuyor, kraliçenin kendi boyu, kafa genişliği ve büyüklüğü, gözlerin konumu ve büyüklüğü, abdomen tergitlerinde olan kılların rengi ve yoğunluğu da büyük ölçüde uyuşuyor.
Uçuş tarihi de genel olarak Nisan-Mayıs ayları arasında oluyor yani son uçuşlardan birine denk geldiğinizi söyleyebilirim. Hayırlı olsun oldukça etkileyici bir tür yani.
Bu konuya da güzel görsellerle birlikte Camponotus Vagus olarak kaydederseniz elimizde veri bulundurmuş oluruz.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Tür konusunda birşey söyleyebilmek için, tür çok spesifik özelliklere sahip değil ise çok yakından fotoğraflar gerekli. Türü bazen bazı bölgelerdeki kıl sayısı bile değiştirebiliyor öyle düşün.
Camponotus kraliçesi
Hocam Camponotus olduğu biliniyor. Türü sormuş arkadaş.

Kyouraku67

Yumurta
Üye
Tür konusunda birşey söyleyebilmek için, tür çok spesifik özelliklere sahip değil ise çok yakından fotoğraflar gerekli. Türü bazen bazı bölgelerdeki kıl sayısı bile değiştirebiliyor öyle düşün.

Hocam Camponotus olduğu biliniyor. Türü sormuş arkadaş.
Teşekkürler ozaman sp olarak paylaşırım. Detay resimleri kurulumdan sonraki günlerde stres yapmadan denerim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kyouraku67

Yumurta
Üye
Atarken kalite düşüyor iyi bir kameramda yok telefonla anca bu kadar. Bu arada kraliçe tüpten geniş tır gibi dönüyor sıkıntı olmaz değilmi.

Ekli dosyalar

• IMG_20250511_200510.jpg
    IMG_20250511_200510.jpg
    59.2 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20250511_200454.jpg
    IMG_20250511_200454.jpg
    58.7 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20250511_200444.jpg
    IMG_20250511_200444.jpg
    52.3 KB · Görüntüleme: 28

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bu kraliçe Camponotus camponotus altcinsinden. Yani aslında tahmininiz pek hatalı değil. Bu bir Camponotus Vagus kraliçesi kesin olarak. Kraliçenin morfolojik özellikleri uyuşuyor, kraliçenin kendi boyu, kafa genişliği ve büyüklüğü, gözlerin konumu ve büyüklüğü, abdomen tergitlerinde olan kılların rengi ve yoğunluğu da büyük ölçüde uyuşuyor.
Uçuş tarihi de genel olarak Nisan-Mayıs ayları arasında oluyor yani son uçuşlardan birine denk geldiğinizi söyleyebilirim. Hayırlı olsun oldukça etkileyici bir tür yani.
Bu konuya da güzel görsellerle birlikte Camponotus Vagus olarak kaydederseniz elimizde veri bulundurmuş oluruz.

Çözüm

gokdenizz

Larva
Üye
Katılıyorum bizzat besliyorum vagus kraliçesi ve gerçek çok güzeller bence.

Kyouraku67

Yumurta
Üye
Katılıyorum bizzat besliyorum vagus kraliçesi ve gerçek çok güzeller bence.
Hocam 5 koloniyi takipteydim. Kendi evimizin yanına stokladığımız 5-10 odunların arasında eski sunta kapı atmıştık, orda bir koloni var onu daha çok takipteyim tabiki, kurtlarım çoğalsın onlarada vereceğim. Çok uzak mesafelere majorlerinin gittiklerini gördüm. Minörlerininde yandaki bodur bir ağaçta yaprak biti yetiştirdiklerini gördüm. İlerde canlı bitkili outworld yapmayı düşünüyorum. Antcube diye bir firma var Almanya' da shippingi Türkiye' ye açılırsa ordanda mantar formikaryum almayı istiyorum. Yolumuz başladı bakalım planladıklarımı yapmak ümidi ile.