trophallaxis nedir?Kraliçe trophallaxis yapabilir ama işçilerin yapamadığını okumuştum. Kraliçeyi semi-claustral bir şekilde beslemenizde fayda var. Yumurtalar larvaya döndükten sonra düzenli besleme yapabilirsiniz. Bildiğiniz gibi sıfırdan bir splendida kolonisi kurmak zordur.
Hayvanların birbirini depoladıkları besinler ile ağızdan ağıza beslemesitrophallaxis nedir?
Aphaenogaster besledim yumurtalar larva olduktan sonra besleme yaptım ve sonuç gerçekten çok iyi , şu an koloni çok güzel bir şekilde ilerliyorBazı yerde Aphaenogaster Splendialar fully Claustral bazı yerde trophallaxis yapmadığı için yumurtalar larva olunca besleme yapılması gerek diyor.Hangisi doğru?
Tüp ufacık bile hariket edince hemen stress yapıp yumurtalarını yiyor diyorlar doğru mu?Aphaenogaster besledim yumurtalar larva olduktan sonra besleme yaptım ve sonuç gerçekten çok iyi , şu an koloni çok güzel bir şekilde ilerliyor
Benimkinde hergün değil ama 2 yada 3 günde bir bakıyordum yumurta yeme durumu olmadı ama her karınca farklı o yüzden kesin bişey diyememTüp ufacık bile hariket edince hemen stress yapıp yumurtalarını yiyor diyorlar doğru mu?
Trophallaxis ağızdan ağıza besin aktarımıdır genelde kolonileşme yapısı gösteren canlılarda gelişmiştir. Arılar, karıncalar...trophallaxis nedir?
Kraliçeden kraliçeye değişiklik gösterebilecek bir durum bazı agresif kraliçelerde bu durum gözlemlenebilir.Tüp ufacık bile hariket edince hemen stress yapıp yumurtalarını yiyor diyorlar doğru mu?