Benim de Aphaenogaster kolonim var. Pisletmesini önlemek biraz zor sanırım çünkü böcek artıklarını nem pamuğuna gömüyorlar. Benim koloni 200 işçiye yaklaştı. Tüpü çok kirletmiyorlar, outworld’e kum koymuştum. Un kurdunun kitin kabuğunu bayağı küçük hâllere getirip kuma karıştırıyorlar. Çöpleri de 5’li tüp çoğaltıcıda tutuyorlar, temizlenmiyor da.Aphaenogaster kolonim tüpünü çok hızlı kirletiyor. İki haftada bir transfer yapmam gerekiyor bu da koloniyi strese sokuyor. Kirletme sorununu nasıl çözebilirim? Bir de outworldde çok takılıyorlar normal mi?Ekli dosyayı görüntüle 79355Ekli dosyayı görüntüle 79356Ekli dosyayı görüntüle 79357
hocam zaten outworldden çekiyorlar yemi. Parçalamada sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum küçük koyuyorum yemleriniBelki yemler fazla geliyordur ya da parçalayamadıkları için olabilir. Outworlde bölüp koymayı deneyin.
teşekkür ederimBenim de Aphaenogaster kolonim var. Pisletmesini önlemek biraz zor sanırım çünkü böcek artıklarını nem pamuğuna gömüyorlar. Benim koloni 200 işçiye yaklaştı. Tüpü çok kirletmiyorlar, outworld’e kum koymuştum. Un kurdunun kitin kabuğunu bayağı küçük hâllere getirip kuma karıştırıyorlar. Çöpleri de 5’li tüp çoğaltıcıda tutuyorlar, temizlenmiyor da.