Aphaenogaster sorunu

güney2012

Media
Üye
Aphaenogaster kolonim tüpünü çok hızlı kirletiyor. İki haftada bir transfer yapmam gerekiyor bu da koloniyi strese sokuyor. Kirletme sorununu nasıl çözebilirim? Bir de outworldde çok takılıyorlar normal mi?1000131822.jpg1000131823.jpg1000131824.jpg

yağızalp

Majör
Üye
Aphaenogaster kolonim tüpünü çok hızlı kirletiyor. İki haftada bir transfer yapmam gerekiyor bu da koloniyi strese sokuyor. Kirletme sorununu nasıl çözebilirim? Bir de outworldde çok takılıyorlar normal mi?Ekli dosyayı görüntüle 79355Ekli dosyayı görüntüle 79356Ekli dosyayı görüntüle 79357
Benim de Aphaenogaster kolonim var. Pisletmesini önlemek biraz zor sanırım çünkü böcek artıklarını nem pamuğuna gömüyorlar. Benim koloni 200 işçiye yaklaştı. Tüpü çok kirletmiyorlar, outworld’e kum koymuştum. Un kurdunun kitin kabuğunu bayağı küçük hâllere getirip kuma karıştırıyorlar. Çöpleri de 5’li tüp çoğaltıcıda tutuyorlar, temizlenmiyor da.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mustafaf

Majör
Üye
Belki yemler fazla geliyordur ya da parçalayamadıkları için olabilir. Outworlde bölüp koymayı deneyin.

güney2012

Media
Üye
Belki yemler fazla geliyordur ya da parçalayamadıkları için olabilir. Outworlde bölüp koymayı deneyin.
hocam zaten outworldden çekiyorlar yemi. Parçalamada sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum küçük koyuyorum yemlerini

Benim de Aphaenogaster kolonim var. Pisletmesini önlemek biraz zor sanırım çünkü böcek artıklarını nem pamuğuna gömüyorlar. Benim koloni 200 işçiye yaklaştı. Tüpü çok kirletmiyorlar, outworld’e kum koymuştum. Un kurdunun kitin kabuğunu bayağı küçük hâllere getirip kuma karıştırıyorlar. Çöpleri de 5’li tüp çoğaltıcıda tutuyorlar, temizlenmiyor da.
teşekkür ederim