Aphaenogaster midir?

sNel

Larva
Üye
Uzun zamandır yağmayan yağmur bugün 3 dakika kadar yağdı ben de yuvaları dolaşmaya çıktım uçacak var mı diye. Her zaman gördüğüm ama cinsini bilmediğim karıncalar da uçuşa hazırlanıyordu. Bulmuşken bir sorayım dedim. Aphaenogastere benzettim ama abdomen falan eğik yapı olarak da benziyor.

Düzenleme: Fotoğrafları kırpmak aklıma gelmedi sonradan fark ettim kusura bakmayın.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-08-27-00-55-36-892_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-27-00-55-36-892_com.miui.gallery.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_2024-08-27-00-54-13-780_com.miui.videoplayer.jpg
    Screenshot_2024-08-27-00-54-13-780_com.miui.videoplayer.jpg
    13 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_2024-08-27-00-55-19-275_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-27-00-55-19-275_com.miui.gallery.jpg
    20 KB · Görüntüleme: 37

DONT

Pupa
Üye
Fotoğraf kalitesi kötü daha iyilerini eklermisiniz benimde bu fotoğraflardan tahminim aphaenogaster yönünde

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Aphaenogaster testaceopilosa tür grubuna aitler hocam. Uçuşlarına denk gelirseniz uçuş kayıtları konusuna eklemenizi isterim. Denk gelmezseniz bugünü de yazabilirsiniz uçuş hazırlığı olarak. Bu tür grubunun yaz sonları ve sonbaharda uçuş yaptığını hatırlıyorum ama elimizde net uçuş kayıtları olması çok daha iyi olur. Kraliçesini bulmak çoğu hobiciye nasip olmaz.

sNel

Larva
Üye
Aphaenogaster testaceopilosa tür grubuna aitler hocam. Uçuşlarına denk gelirseniz uçuş kayıtları konusuna eklemenizi isterim. Denk gelmezseniz bugünü de yazabilirsiniz uçuş hazırlığı olarak. Bu tür grubunun yaz sonları ve sonbaharda uçuş yaptığını hatırlıyorum ama elimizde net uçuş kayıtları olması çok daha iyi olur. Kraliçesini bulmak çoğu hobiciye nasip olmaz.
Zaten sanırım gece aktif olan bir tür. Genelde geceleri çok görüyorum. Akşam tekrar gezeceğim. Yuvada alete görürsem konunun altına tekrar atarım görmezsem de kayıt kısmına ekleyeyim.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Zaten sanırım gece aktif olan bir tür. Genelde geceleri çok görüyorum. Akşam tekrar gezeceğim. Yuvada alete görürsem konunun altına tekrar atarım görmezsem de kayıt kısmına ekleyeyim.
Aktif oldukları saatler hakkında bilgim yok ama gözlemlerime göre bu tür grubunun işçileri her zaman bireysel yemek arıyor. Rastgele geziniyorlar yemek bulup götürüyorlar.

Ben Bursa'da bulduğum örnekleri mikroskopla incelemiştim. Aphaenogaster balcanica oldukları sonucuna vardım. Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'de bu tür grubuna mensup 3 tane tür vardı. 3 tür olmasına bakmayın, ayırt etmesi hiç kolay değil. Hepsi birbirine çok benziyor. Benim yaptığım Aphaenogaster balcanica tanımlaması da yanlış olabilir, sonuçta mirmekolog değilim.:)

Beowulfs

Larva
Üye
sanırım 6 senedir hobideyim sadece bir prens bulmak nasip oldu 😁 eğer fazladan kraliçe bulursanız talibim efenim , uzaylı gibi tür, çok havalılar

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
sanırım 6 senedir hobideyim sadece bir prens bulmak nasip oldu 😁 eğer fazladan kraliçe bulursanız talibim efenim , uzaylı gibi tür, çok havalılar
Sizi tekrar aramızda görmek güzel, hoşgeldiniz.:) Uzun süredir yoktunuz.

sNel

Larva
Üye
Bugün tekrardan yuvalara gittim fakat bir yuva harici hiç alete yoktu. Olanında da prens vardı 1 tane. Büyük ihtimalle uçuşu kaçırdım :/. Şimdi Aphaenogasterleri uçuş hazırlığı olarak mı eklemeliyim yoksa uçuş olarak mı?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bugün tekrardan yuvalara gittim fakat bir yuva harici hiç alete yoktu. Olanında da prens vardı 1 tane. Büyük ihtimalle uçuşu kaçırdım :/. Şimdi Aphaenogasterleri uçuş hazırlığı olarak mı eklemeliyim yoksa uçuş olarak mı?
Uçuş olarak girmişsiniz problem yok. Eğer aynı yuvalarda tekrar alate görürseniz tarihi güncelleriz.(Düşük bir ihtimal ama yuvaya girmişlerdir belki.)

Bir de konuda tür kısmına Aphaenogaster testaceopilosa yazmışsınız onu düzenlemem lazım. Çünkü Türkiye'de Aphaenogaster testaceopilosa mevcut değil. Tür grubunun ismi olduğu için yazdım onu.