Anteni ve bacakları eğik işçi

ashira

Yumurta
Üye
İlk iki işçi de hiçbir sorun yok. Bu sabah baktığımda 3. İşçi de çıkmıştı fakat diğerlerinden farklıydı. Anten ve bacakları eğriydi. Bir de bacak ve antenleri sarı renge yakındı. Diğer işçilerde siyah renkte (camponotus festai türü). 6 saat falan bekledim düzelir diye ama hala düzelmedi. Sakat doğma olasılığı var mı? Yürümekte zorlanıyor bacakları eğri olduğu için. Yardımcı olursanız sevinirim. IMG_20240913_150800.jpgIMG_20240913_150753.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Benzer bir durumla karşılaşmıştım. Muhtemelen pupa evresinde bir anormallik yaşamış.

ashira

Yumurta
Üye
Benzer bir durumla karşılaşmıştım. Muhtemelen pupa evresinde bir anormallik yaşamış.

Teşekkür ederim yardımın için yapabilicegim herhangi bir şey var mı işçi için tedavi vb. Sizin işçinin son durumu nedir acaba hayatta mı koloniye yük oluyor mu

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Teşekkür ederim yardımın için yapabilicegim herhangi bir şey var mı işçi için tedavi vb. Sizin işçinin son durumu nedir acaba hayatta mı koloniye yük oluyor mu
Maalesef yapabileceğiniz hiçbir şey yok. İyileşebilecek bir durum da değil. Diğer işçiler ömrü bitene kadar ilgilenecektir onunla.
Bendeki işçi çok uzun bir süre yaşamadı. Konuda da bahsettiğim gibi diğer işçiler ilgileniyordu. Kısa bir süre sonra da parçalara ayırmışlardı.

ashira

Yumurta
Üye
Maalesef yapabileceğiniz hiçbir şey yok. İyileşebilecek bir durum da değil. Diğer işçiler ömrü bitene kadar ilgilenecektir onunla.
Bendeki işçi çok uzun bir süre yaşamadı. Konuda da bahsettiğim gibi diğer işçiler ilgileniyordu. Kısa bir süre sonra da parçalara ayırmışlardı.
Üzücü bı durum bu ilk kraliçem sakat işçiler çok sayıda oluyor mu