Ant Store Turkeyden Kraliçe Karınca Alınır mı?

DuruKoç_1

Yumurta
Üye
Bursa'dayım, birkaç gündür saatlerce aradım bulamadım. Bakmadığım yer kalmadı.
Üstteki yerden Messor Kraliçe Almayı planlıyorum, siz ne düşünüyorsunuz?
Güvenilir mi, kaç günde gelir?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben de Bursa'dayım 2-3 kere Messor buldum bu sezon ama beslemediğim için almadım. Denk gelirsem sizin için alabilirim. Asıl sorunuza gelirsek Ant Store Turkey güvenilirdir. O da Bursa'da zaten.

DuruKoç_1

Yumurta
Üye
Ben de Bursa'dayım 2-3 kere Messor buldum bu sezon ama beslemediğim için almadım. Denk gelirsem sizin için alabilirim. Asıl sorunuza gelirsek Ant Store Turkey güvenilirdir. O da Bursa'da zaten.
Hocam hava çok sıcak, saat 10 da aramaya çıktım bulamadımm.
Bıktım artık zar zor karınca görüyorum.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yok be hocam sıcak değil bugün aslında. Farklı yerlerde aramayı deneyin isterseniz.

BahadirSarp

Yumurta
Üye
Hocam ben daha yeni ant store turkeyden koloni aldım çok iyiler kargolanası filan güzel ama olabildiğince uzak dur Undergroundantworld'den de koloni almıştık patlatılmış koloni çünkü

DuruKoç_1

Yumurta
Üye
Hocam ben daha yeni ant store turkeyden koloni aldım çok iyiler kargolanası filan güzel ama olabildiğince uzak dur Undergroundantworld'den de koloni almıştık patlatılmış koloni çünkü
Araştırdım orayı hocam, oradan almadım. Ant Store Turkeyden aldım. Deneyimleriniz neler? Memnunmusunuz? Kargo Kaç günde geldi?

BahadirSarp

Yumurta
Üye
Araştırdım orayı hocam, oradan almadım. Ant Store Turkeyden aldım. Deneyimleriniz neler? Memnunmusunuz? Kargo Kaç günde geldi?
4 günde geldi hocam kargolaması gayet iyiydi kolonide iyi kayıp yok haliyle strese girmişler ama 1 gün sonra gayet iyiydiler eğer kraliçeyi yumurtalı gönderiyorsa belki yumurtalarını yiyebilir ama ben tavsiye ederim son çare olarak alışveriş yapılabilir

DuruKoç_1

Yumurta
Üye
4 günde geldi hocam kargolaması gayet iyiydi kolonide iyi kayıp yok haliyle strese girmişler ama 1 gün sonra gayet iyiydiler eğer kraliçeyi yumurtalı gönderiyorsa belki yumurtalarını yiyebilir ama ben tavsiye ederim son çare olarak alışveriş yapılabilir
Hocam sadece kraliçe mi geliyor yoksa işçilerlemi?

karıncagünüğü

Yumurta
Üye
En mantıklısı doğadan bulmak kargodayken ölme ihtimalide var veya stresten yumurtalıysa yumurta yeme ihtimali var havanın 20-25 derce olduğu zamanlaryağmur sonrası nemde olduğu zaman çıkarsan bulabilirsin takvime göre bu aralar messor structor uçuş yapıyor.Bide öğlen 13.00 gibi çıkarsan daha iyi olur ben böyle 7 tane bulmuştum.Umarım yardımcı olmuşumdur.

FatihBurak

Larva
Üye
Reis bir tavsiye veriyim messorlar ikindin daha çok bulunuyor, en azından benim bulduklarımın %90 ı ikindin ezanından 30 dk önce ve 30 dk sonraki 1 saate buldum sende havanın 22 derece ve üstü olduğu bir günde gördüğün büyük kolonilerin etrafındaki taş altlarına bak bulmaman imkansız gibi birşey.

DuruKoç_1

Yumurta
Üye
Reis bir tavsiye veriyim messorlar ikindin daha çok bulunuyor, en azından benim bulduklarımın %90 ı ikindin ezanından 30 dk önce ve 30 dk sonraki 1 saate buldum sende havanın 22 derece ve üstü olduğu bir günde gördüğün büyük kolonilerin etrafındaki taş altlarına bak bulmaman imkansız gibi birşey.
Sipariş verdim hocam, yinede tecrübe olsun diye yarın gider bakarım.
Hocam bildiğim bir yerde iki koloni var, bir arazinin yanında.
Ama gittiğim zamanlarda çok az karınca oluyor etraflarında, ne yapmalıyım?
Koloni bulamıyorum bi nevi yani, bulduklarımdada hiç karınca olmuyor.

Tardu

Yumurta
Üye
Öncelikle merhaba. Ben eğer yeni bir başlayansanız kraliçe alımını çok desteklemiyorum çünkü asıl zevk kraliçeyi günlerce aramaktadır. Eğer onu elde etmenin zorluğunu anlarsanız ona çok daha fazla özenli bakıyorsunuz. Ancak eğer arayacak vaktiniz veya uygun çevreniz yoksa en son çare olarak internetten alıma başvurmalısınız çünkü kargo aşamasında kraliçe strese girip yumurtalarını yiyebilir ve bir daha yumurtlamayabilir.

Koloni değil zaten kraliçe karınca bulman lazım. O da kendi başına olur zaten. Kraliöe bulacam diye de koloniyi bozmanın da anlamı yok çünkü kraliçeyi aldığın zaman oradaki bütün işçi karıncaların kraliçesini alıp onları ölüme terk etmiş gibi oluyorsun, ayrıca oradan aldığın kraliçe senin koyduğun test tüpünde yerini yadırgayıp yumurtlamaz büyük ihtimalle. Sen de binlerce işçili koloniyi öldürdüğünle kalırsın.

Uçuşlar daha çok yağmur yağdıktan sonra nemli ama aynı zamanda sıcak havalarda gerçekleşiyor. Ararken de ormanda beton gibi düzlük alanlarda veya patikaların yan kısımlarında bulabilirsin. Zaten gördüğünde anlarsın büyük abdomeninden ve sarhoş gibi etrafta koşuşturmasından kraliçe olduğunu.

Son düzenleme:

DuruKoç_1

Yumurta
Üye
Öncelikle merhaba. Ben eğer yeni bir başlayansanız kraliçe alımını çok desteklemiyorum çünkü asıl zevk kraliçeyi günlerce aramaktadır. Eğer onu elde etmenin zorluğunu anlarsanız ona çok daha fazla özenli bakıyorsunuz. Ancak eğer arayacak vaktiniz veya uygun çevreniz yoksa en son çare olarak internetten alıma başvurmalısınız çünkü kargo aşamasında kraliçe strese girip yumurtalarını yiyebilir ve bir daha yumurtlamayabilir.

Koloni değil zaten kraliçe karınca bulman lazım. O da kendi başına olur zaten. Kraliöe bulacam diye de koloniyi bozmanın da anlamı yok çünkü kraliçeyi aldığın zaman oradaki bütün işçi karıncaların kraliçesini alıp onları ölüme terk etmiş gibi oluyorsun, ayrıca oradan aldığın kraliçe senin koyduğun test tüpünde yerini yadırgayıp yumurtlamaz büyük ihtimalle. Sen de binlerce işçili koloniyi öldürdüğünle kalırsın.

Uçuşlar daha çok yağmur yağdıktan sonra nemli ama aynı zamanda sıcak havalarda gerçekleşiyor. Ararken de ormanda beton gibi düzlük alanlarda veya patikaların yan kısımlarında bulabilirsin. Zaten gördüğünde anlarsın büyük abdomeninden ve sarhoş gibi etrafta koşuşturmasından kraliçe olduğunu.
1743375005291.png
Bugün gidilirmi hocam?

Tardu

Yumurta
Üye
Hocam şimdi şöyle yağmur çok yağacak. Bu bizim çok istediğim bir şey değil. Bizim için yağmurum çok fazla sel gibi değil sadece toprağı ıslatacağı zamanları isteriz. Ben de araştırdığım kadarıyla çok fazla yağmur yağacak ve büyük ihtimalle uçuş bu hafta pek gerçekleşmez gibi. Hava sıcaklığı da çok fazla değil. Hava sıcaklığı 20 ila 25 derece arası olmalı. Tabii bu koşullarda da uçuş olabilir ama biraz zor gibi duruyor. Acele etmenize gerek yok, uçuş sonbaharın ortalarına kadar gerçekleşebilir. Birkaç gün düzenli yürüyüş yapın hem sizin sağlığınız da önemli hem de yavaş yürüyerek yol kenarlarında hareket gözlemleyin. Karıncanın kraliçe olup olmadığını anlamak adına Karınca Çiftliğim youtube kanalında detaylı video var aynı zamanda uçuş ve kraliçe karınca bulma ile ilgili video da var.

Kraliçenin nasıl bulunacağı ve karınca uçuşu ile ilgili video:

Kraliçe olup olmadığını ve türünü ayırt etme ile ilgili olan video:

Aynı zamanda karıncalar ile ilgili olarak Tuğkan abimin yaptığı bu playlisti izlemenizi öneririm

Karınca hobisine başlarken izlenecek adımlar playlisti:

Son düzenleme:

FatihBurak

Larva
Üye
Ben herzaman çamlık, park, çimliklerin yanındaki kaldırımlarda buluyorum srnde burlara bakarsan dedim gibi sıcaklıktaki günlerde %90 bulursun ha bide taş altlarına bakanbilirsin.