Ankara’da Kraliçe Noktaları

Can38473

Pupa
Üye
Merhaba, ben Ankara'dayım ve kraliçe bulamıyorum. Şu an uçuşu olan türlerin olduğu bir bölge var mıdır? Ya da uygun ağaçlık bir alan ismi verebilir misiniz?

mcmerdo

Larva
Üye
Eymire gidebilirsiniz hocam ama geçen orada yangın çıktı. O yüzden şuan girilmiyor olabilir bir soruşturun.

Can38473

Pupa
Üye
Başka yer var mı ? Çankayaya yakın olan birde geniş outworld bulamıyorum nerden alabilirim

Kuzeyli

Nanitik
Üye
ankara çok büyük bir yer ne tarafta oturuyorsunuz? Bu arada illa ağaçlık vs bir yer olmasına da gerek yok. Ben bulduğum 3 kraliçeyi birini su yolunda, birini otoparkta birini de kapımın önünde buldum. Çevrenizde koloni varsa illaki denk gelirsiniz. Bugün yarın etrafı araştırın. Yağmur yağdı zaten kesin bulursunuz.

emre9293

Majör
Üye
Merhaba, ben Ankara'dayım ve kraliçe bulamıyorum. Şu an uçuşu olan türlerin olduğu bir bölge var mıdır? Ya da uygun ağaçlık bir alan ismi verebilir misiniz?
Hocam kraliçe karınca sadece doğada bulunmaz kaldırımda, yolda, gece lamba altında, parkta bulabileceğiniz türler var.

Can38473

Pupa
Üye
Biliyorum fakat olduğum yerde sadece lasius ve formica var ben camponotus veya crematogester bulmak istiyorum.

Çankayadayım

Can38473

Pupa
Üye
Bu akşam 9 ,9 30 gibi dağlık bir arazide arasam kraliçe bulabilirmiyim sabahta yağmur yağdı

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Her zaman bulma şansınız var hocam. Ben de Ankara'dayım ve az evvelsi gün 2, bu gün 1 cata buldum.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Her zaman bulma şansınız var hocam. Ben de Ankara'dayım ve az evvelsi gün 2, bu gün 1 cata buldum.
Hocam siyah catalardan denk gelirseniz bana bir tane alır mısınız ben de ankaradayım 😅 kendim de arıyorum kolonisinden de buldum 2 tane ama kraliçesinden denk gelemedim henüz

Bu akşam 9 ,9 30 gibi dağlık bir arazide arasam kraliçe bulabilirmiyim sabahta yağmur yağdı
Bugün yarın bakın rüzgarsız havalarda illaki denk gelirsiniz

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Benim aradığım yelerde sadece kızıl olanlardan var maalesef. Denk gelirsem haber veririm😁.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Nerede arıyorsunuz?
Kaldırım köşelerinde bir sürü messor kolonisi var. Park toprak tarzı yerlerde de bir sürü formica ve lasius görüyorum. Bicolor grubundan Catalar biraz daha az bulunuyor ama onlardan da 1-2 koloni tespit ettim kuru otlar ve taşlık kumluk bir bölgede yaşıyorlar. Dediğim siyah cataları da benzer bir yerde buldum. Direkt olarak beton kırığı gibi bir yerin içine yuva yapmışlar. Ankara nispeten kurak olduğu için catalara denk gelebilirsiniz ama kraliçesini ne zamandır görmüyorum

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Tam konum maalesef veremeyeceğim ama büyük cata kolonilerinin olduğu, su kenarı kırsal alanlarda arıyorum. Rüzgarlı ve ılık bir günde tekte 4 tetra, 1 parazitik lasius, 1 lasius ve 1 da cata buldum. Şu sıralar hav bozduğu için ben pek bulamıyorum ama su kenarı kesinlikle öneriyorum.

Rüzgarlı yazmışım pardon rüzgarsız yazmak istemiştim yanlış anlaşılmasın😁.

Son düzenleme:

Can38473

Pupa
Üye
Bu akşam dağlık alanda kafa feneriyle aramayı düşünüyorum saat 9 30 gibi şansım var mı?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Dediğim gibi her zaman şansınız var fakat duyduğum ve gördüğüm kadarıyla akşam crema ve camponotus bulma ihtimaliniz daha yüksek. Bu cinslerin kolonilerinin etrafındaki lambalara bakmanızı öneririm. Tabii illaki o kolonilerin yanına bakmak zorunda değilsiniz.