Hocam kraliçe karınca sadece doğada bulunmaz kaldırımda, yolda, gece lamba altında, parkta bulabileceğiniz türler var.Merhaba, ben Ankara'dayım ve kraliçe bulamıyorum. Şu an uçuşu olan türlerin olduğu bir bölge var mıdır? Ya da uygun ağaçlık bir alan ismi verebilir misiniz?
Hocam siyah catalardan denk gelirseniz bana bir tane alır mısınız ben de ankaradayım 😅 kendim de arıyorum kolonisinden de buldum 2 tane ama kraliçesinden denk gelemedim henüzHer zaman bulma şansınız var hocam. Ben de Ankara'dayım ve az evvelsi gün 2, bu gün 1 cata buldum.
Bugün yarın bakın rüzgarsız havalarda illaki denk gelirsinizBu akşam 9 ,9 30 gibi dağlık bir arazide arasam kraliçe bulabilirmiyim sabahta yağmur yağdı
Kaldırım köşelerinde bir sürü messor kolonisi var. Park toprak tarzı yerlerde de bir sürü formica ve lasius görüyorum. Bicolor grubundan Catalar biraz daha az bulunuyor ama onlardan da 1-2 koloni tespit ettim kuru otlar ve taşlık kumluk bir bölgede yaşıyorlar. Dediğim siyah cataları da benzer bir yerde buldum. Direkt olarak beton kırığı gibi bir yerin içine yuva yapmışlar. Ankara nispeten kurak olduğu için catalara denk gelebilirsiniz ama kraliçesini ne zamandır görmüyorumNerede arıyorsunuz?