Ankara canlı yem

nyaniki

Larva
Üye
15/07/2023 tarihinde verdiğim sipariş bugün elime ulaştı. Tüm un kurtları ölü. Havanın çok sıcak olmasından dolayı olduğunu düşünüyorum.Üstüne üstlük cumartesi günü verdiğim için siparişi pazartesi günü kargoya verirler diye düşünüyordum çünkü bu bir canlı ve kargoda ne kadar az durursa o kadar iyi. Ama aynı gün kargoya verilmiş. İzmir'de oturduğum için Ankara'dan buraya ikindi zamanı verdiğim siparişim gelemez. Hangi akla hizmet 3 gün kargoda durmasını mantıklı buldular bilmiyorum. Açtığımda karşılaştığım manzara böyleydi.

IMG20230718162248.jpg

Tek bir hareket bile yok. Üretim için almıştım ama asıl sorum buzluğa koyup kullanacağım zaman kullanabilir miyim. 100 un kurdu 100 mikro un kurdu, cımbız ve yataklık için 60 TL kargo için 50 TL ödedim. İşlerinde profesyonel olup pazartesi günü vermeyi düşünmedikleri için onlarda hata buluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Aranızda böyle şeyler yaşayan varsa sonraki aşamada neler yaptığını anlatırsa çok yardımcı olur.16896872989488747902666743273091.jpg

Bu şekilde geldi.

Son düzenleme:

Emre52ege52

Replete
Üye
un kurtları ölü değil pupa evresine geçiş için hareket etmiyorlardır mikro un kurdu için bişey diyemem benim de bugün siparişim geldi istanbuldayım 2 3 ölü anca vardı

muhsinkaan

Yumurta
Üye
emin misin ölü olduklarına havalar sıcak ama un kurdu dayanıklı canlı hemen ölmez bence bi yataklık hazırla derim illa ki içlerinde canlı vardır

nyaniki

Larva
Üye
Hayır ölüler. Dokununca, cımbızla tutunca bile hareket etmiyorlar. Çoğu ters dönmüş eğer dikkatli bakarsanız.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
>Daha önceden dediğim gibi Antalya Çekirge'yi tercih edin. Bunun önlemini kendileri cuma cumartesi kargo vermeyerek alıyorlar. Ve sitenin girişinde tavsiyelerini ve uyarılarını yapıyorlar.

Ekran Alıntısı.PNGaasa.PNG

>Un kurtlarının bayılma durumu olabiliyor bu yüzden ağzı açık hafif serin hava alan bir yerde bekletin. Daha önce birkaç kez yaşadım.

un kurtları ölü değil pupa evresine geçiş için hareket etmiyorlardır mikro un kurdu için bişey diyemem benim de bugün siparişim geldi istanbuldayım 2 3 ölü anca vardı
>Pupa evresine bu şekilde geçmiyorlar şuanda ya ölüler yada baygınlık geçiriyorlar. aşşağıya pupa öncesi dönemi halini koyuyorum dikkatli bakarsanız morio kurdu gibi kıvrılıyorlar.

maxresdefault.jpg

nyaniki

Larva
Üye
Cevabınız için teşekkürler, pişmanım gerçekten. Sordum ama görmediniz sanırım. Buzluğa koyup karıncalarıma verebilir miyim?

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Baygınlık geçiyor olabilirler biraz ağzı açık bir yerde bekletin birkaç saat eğer canlanmazlar ise dondurabilirsiniz.