Ani Ölümler

Nova

Pupa
Üye
İlk sorum 80 iscili kolonimde 1 2 haftadır tek tük ölümler görüyorum. Son 2 haftada ortalama 4 ölüm oldu. bugün kontrol ettiğimde de 2 3 tanesi olucekmis gibi hareket ediyolardir( ters dönüyor titriyorlar falan) bu normal mi.
İkinci sorum ise 10 gün önce kanatlı crematogaster kraliçesi buldum yuvadan uzakta ve yerde içine girecek bir delik arıyordu aldım fakat kanatlarını dokmedi. kanatlarını dökmeyen crema kraliçesiyle karşılaşan varmı. Teşekkürler

ArtunAda

Larva
Üye
2. sorunu cevaplayayim bütün kraliçelerin kanadı var yani olabilir bir şey

BurakDmrts

Yumurta
Üye
Ölen işçiler nanitic işçiler olabilir buda gayet normal. Ölümler devam ederse kurulumunu bi gözden geçirmen gerekiyor.

Nova

Pupa
Üye
2. sorunu cevaplayayim bütün kraliçelerin kanadı var yani olabilir bir şey
kanatları döküyolar ya genelde yumurtlamaya başlamadan önce hani. sorum kanatları dökmemiş ve coloni oluşturmuş crema colonisi gördünüzmüydü.

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
kanatları döküyolar ya genelde yumurtlamaya başlamadan önce hani. sorum kanatları dökmemiş ve coloni oluşturmuş crema colonisi gördünüzmüydü.
bu crema cinsi karıncalar için özel birşey değil istisnai durumlarda kraliçeler kanat dökmeyebiliyorlar bu tüm cinsler için olan birşey siz ona uygun şartları sağladıktan sonra bir zaman sonra yumurtlamazsa döllenmemiştir eğer yumurtlarsa sadece istisnai durum olarak kanat dökmemiştir elimde 2 tane lasius kolonisi var kanatlı bir sıkıntı arz etmez kanat dökmeyip yumurtlar ise

Nova

Pupa
Üye
teşekkür ederim bilgi için.