ANC 2025 BAŞLADI!

araneae_macro

Minör
Tespit Uzmanı
Üye
Merhaba arkadaşlar ANC 2025 saat farkından dolayı şuanda başlamış bulunmakta.Katılan arkadaşlar 6 Ekim'in sonuna kadar gözlemelerini ekleyebilir.Bu süreçte bir kaç kuralı hatırlatmak istiyorum ki herhangi bir sorun ile karşılaşmayın

-Sadece belirtilen tarihler arasında gözlemleriniz gözükecektir.(3-6 Ekim)
-Hayvan bahçesi gibi kapalı alanlarda çekilen gözlemler sayılmayacak.
-Kedi,köpek ve insan gözlemleri sayılamayacak.
-Gözlemlerinize Tarih ve Konum girmek zorundayız.(Doğrulanabilir gözükmez ise projeye düşmez)
-Ekili bitkiler yani suni ortamda yetiştirilmiş bitkiler(Saksı Bitkileri) sayılmayacaktır.Bunlar dışında tüm bitkileri ekleyebilirsiniz.
-Ek olarak projeye manuel olarak gözlemlerinizi eklemenize gerek yok.Yukarıdaki söylediğim şartları sağlarsanız otomatik gözükecektir.
-Son olarak gözlemlerimizdeki organizmalar anlaşılır olsun.

Herkese bol şans diliyorum.Umarım telefon ve makinelerinizin hafızaları dolar.Beğendiğiniz gözlemlerinizi bu konunun altına atarsanız projeye katılmamış arkadaşlarda görmüş olurlar.Bir sorun ile karşılaşırsanız bana ulaşabilirsiniz.

Asia Nature Challenge 2025 · iNaturalist - Google Chrome 2.10.2025 19_42_54.png

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Sadece 3 ila 6 Ekim arasındaki gözlemlerin gözükmesi talihsiz olmuş. Stokladığım fotoğrafları ekleyecektim. Üniversite de başladığı için bırakın fotoğrafı kafamı kaşıyacak vakit bulamıyorum. Umarım gerekli katılım sağlanır Türkiye tarafından.

araneae_macro

Minör
Tespit Uzmanı
Üye
Sadece 3 ila 6 Ekim arasındaki gözlemlerin gözükmesi talihsiz olmuş. Stokladığım fotoğrafları ekleyecektim. Üniversite de başladığı için bırakın fotoğrafı kafamı kaşıyacak vakit bulamıyorum. Umarım gerekli katılım sağlanır Türkiye tarafından.
Aynısı benim içinde geçerli muhtemelen bende pek katılamayacağım.Biz daha iyisini yapacağız.Herkes sakin olsun :)

araneae_macro

Minör
Tespit Uzmanı
Üye
Arkadaşlar bu konu kafama takıldı ve yöneticilere 6 Ekimden sonra yükleme yapılıp yapılamayacağını sordum ve şu cevabı aldım:

"Merhaba!
12 Ekim'e kadar yükleme yapabiliyoruz. Gözlemleri 6 Ekim ile sınırlandırmalıyız. Temel olarak 3-6 arasında fotoğraf çekip ses kaydı yapabilir ve 12'ye kadar istediğiniz zaman yükleyebilirsiniz."

Yani bu durum yine bize pek yaramıyor ama en ezından 3-6Ekim arasında çektiklerimizi hemen yüklemek zorunda değiliz.12sine vaktimiz var.