Alternatif Yem Olarak Ne Kullanabilirim?

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Canlı yem olarak un kurdu kullanmak isterdim ama ailem izin vermiyor. Belki biraz zorlasam izin verebilirler ama yine de o zamana kadar kullanmam için bir canlı yem fikriniz var mı? Aklıma en kolay ulaşabileceğim şey olarak çekirge bacağı geliyor ama size de sormak istedim fikirlere açığım.

Frkngnc

Yumurta
Üye
Protein ağırlıklı besinler vermelisin. Örn: yumurta ölü böcek

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Canlı yem olarak un kurdu kullanmak isterdim ama ailem izin vermiyor. Belki biraz zorlasam izin verebilirler ama yine de o zamana kadar kullanmam için bir canlı yem fikriniz var mı? Aklıma en kolay ulaşabileceğim şey olarak çekirge bacağı geliyor ama size de sormak istedim fikirlere açığım.
Un kurdunu dondurabilirsin ihtiyacın olunca kullanırsın benim ailem öyle izin veriyor.
Çekirge doğadan pek çok sorun getirebilir ama en az riske inmek için ilaçlama yapılmayan biryerden alıp dondurduktan sonra çözündürüp verebilirsiniz.

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Un kurdunu dondurabilirsin ihtiyacın olunca kullanırsın benim ailem öyle izin veriyor.
Çekirge doğadan pek çok sorun getirebilir ama en az riske inmek için ilaçlama yapılmayan biryerden alıp dondurduktan sonra çözündürüp verebilirsiniz.
Geçen biryerde duymuştum çekirge yada cırcırdı çok fazla parazit taşıma riski oluyormuş

Emir123

Media
Üye
Dışarıdan böcek verme sadece parazit değil zehir'e direnç vs birsürü şey olabilir. Pet shoplarda kurutulmuş karides satıyorlar 1mm fln boyları balık yemi denenebilir fakat ben ikisinide önermiyorum canlı yem edinin.