Alternatif yem denemeleri

SaganKam

Larva
Üye
Bir koloniye kedi maması bir koloniye balık yemi bir koloniye ikisini birden verdim ilgilerini ölçüyorum. Kedi mamasına olan ilgileri balık yemine olan ilgilerinden daha fazla duruyor şu an. Dokuz balık yemi paketini kontrol ettim hepsi bitkisel kökenli proteine sahip önemi var mı bilmiyorum ama hayvansal kökenli protein olması gerektiğini düşünüyorum. Kırmızı olanlar balık yemi kahverengi olan kedi maması. Kedi mamasının hayvansal kökenli protein içerdiğini söyledi satın aldığım kişi. Bir paket içinde değildi.

10dk sonra kontrol ettim balık yemine iki kolonide de ilgi sıfıra inmiş ancak diğer iki kolonide kedi mamasına ilgi devam ediyor ancak ikisinde de kedi mamasını büyük boyutlu işçiler koparmaya çalışıyor. Muhtemelen sert olduğu için zor tüketiyorlar. Toz haline getirip vermediğim koloniye vereceğim bakalım küçüklerde ilgi gösterecek mi

Ekli dosyalar

• Kedi Maması.jpeg
    Kedi Maması.jpeg
    53.1 KB · Görüntüleme: 10
  • Balık Yemi.jpeg
    Balık Yemi.jpeg
    48.1 KB · Görüntüleme: 10
  • Balık yemi + Kedi Maması.jpeg
    Balık yemi + Kedi Maması.jpeg
    37.1 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

SaganKam

Larva
Üye
İlk kedi maması ve balık yemi verilmesinin üzerinde bir saat geçti değişen bir şey yok kedi mamasına ilgi devam ederken balık yemine ilgi sıfır. Kedi maması vermediğim koloniye kedi mamasını parçalayarak vermemin üzerinden 30dk geçti ve büyük küçük demeden karıncalar parçaları yuvaya taşımaya devam ediyor.

SaganKam

Larva
Üye
Sonuç: Kedi mamasını bir günde yok ettiler fazla vermiştim üstelik balık yemine tenezzül dahi etmediler.