Alternatif un kurdu

SasuKe1

Majör
Üye
Arkadaşlar benim evde un kurdu besleme şansım yok ancak artık un kurdu almam lazım. Un kurtları da 100 veya 500 tane toplu olarak satıldığı için satın da alamıyorum. Satın alsam 2 tane kullanacağım sonra gerisi çöp olacak. Ne yapmamı önerirsiniz?

NicolaS

Media
Üye
Arkadaşlar benim evde un kurdu besleme şansım yok ancak artık un kurdu almam lazım. Un kurtları da 100 veya 500 tane toplu olarak satıldığı için satın da alamıyorum. Satın alsam 2 tane kullanacağım sonra gerisi çöp olacak. Ne yapmamı önerirsiniz?
Hocam un kurdunu dondurabilirsiniz. Ne kadar ihtiyacınız olursa okadar alıp kullanabilirsiniz.Böylece beslemenize gerek kalmaz.

Not:Un kurdlarını dondurmadan önce güneşte biraz bekletin;üstlerindeki ıslaklık azalır,dondurduktan sonra tek tek ayırabilirsiniz bu sayede.

SasuKe1

Majör
Üye
Hocam un kurdunu dondurabilirsiniz. Ne kadar ihtiyacınız olursa okadar alıp kullanabilirsiniz.Böylece beslemenize gerek kalmaz.

Not:Un kurdlarını dondurmadan önce güneşte biraz bekletin;üstlerindeki ıslaklık azalır,dondurduktan sonra tek tek ayırabilirsiniz bu sayede.
Hocam o gene de 'canlı' yem oluyor mu ki? bir sıkıntı olmasın sonra.

atako

Media
Üye
Hocam o gene de 'canlı' yem oluyor mu ki? bir sıkıntı olmasın sonra.
Sorun olmaz aldınız un kurtlarını dondurarak kullanabilirsiniz. eğer canlı kalmalarını ama gelişmemelerini istiyorsanız da buz dolabına koyarak gelişimlerini durdurabilirsiniz.

SasuKe1

Majör
Üye
Yani annemler un kurtlarından iğreniyor o yüzden besleyemiyorum zaten. Dondurucuda görmek travmatik olabilir gibi geldi.

SasuKe1

Majör
Üye
Düz bi unu kurtlandırınca normal un kurdu mu mikro un kurdu mu oluyor? Mikro un kurdu ayrı bir tür mü?

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yani annemler un kurtlarından iğreniyor o yüzden besleyemiyorum zaten. Dondurucuda görmek travmatik olabilir gibi geldi.
Un kurtlarını poşete atıp poşeti de bezelye veya kıyma poşetlerinin içine koyarak saklayabilirsiniz. 😁 Şaka bir yana güneş görmeyecek bir yerde saklamayı deneyebilirsiniz, başka bir yolu yok ne yazık ki.

SasuKe1

Majör
Üye
Birşey sormak istiyorum Ankara Canlı Yem sitesinde 100tl altı alışveriş yapamıyorum 100 tlye en yakın da 1000 adet un kurdu var. 1000 Adet biraz fazla değil mi sanki??

NicolaS

Media
Üye
Birşey sormak istiyorum Ankara Canlı Yem sitesinde 100tl altı alışveriş yapamıyorum 100 tlye en yakın da 1000 adet un kurdu var. 1000 Adet biraz fazla değil mi sanki??
Hocam 1000 dediğniz gibi fazla. İsterseniz antalya çekirgeden alabilirsiniz. 230 tane 40 tl civarı birşey, tabi orda fiyat sınırı varmı bilemiyorum.

SasuKe1

Majör
Üye
Ankara canlı yem'den 100 adet mikro un kurdu alıyorum birde kota dolsun diye cımbız alıyorum sıkıntı yok değil mi?

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Ankara canlı yem'den 100 adet mikro un kurdu alıyorum birde kota dolsun diye cımbız alıyorum sıkıntı yok değil mi?
Tek canlı yem kaynağın un kurduysa tartara da almanı öneririm. Diğer kurt çeşitlerinden de üretim için yeterli olacak kadar alırsan efsane olur.

SasuKe1

Majör
Üye
Tek canlı yem kaynağın un kurduysa tartara da almanı öneririm. Diğer kurt çeşitlerinden de üretim için yeterli olacak kadar alırsan efsane olur.
Eğer gerideki mesajları okuduysanız görürsünüz evde besleyemem un kurdu böcek falan. O yüzden alıp dondurucuya koyacağım.