Alternatif Canlı Yemler

Antquenn

Larva
Üye
Yağmur sonrası sümüklü böcekler ve kurtlar çıktı. Bunları kaynar suda öldürüp karıncalara versek yerler mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

BeyDiesT

Nanitik
Üye
dışarıdan karıncalara herhangi bir böcek verilmesini önermem,böcek ilaçlamaları olabilir riske atmaya değmez ama kaynar suda o mikrobu kırar mı bir fikrim yok

secretduck

Yumurta
Üye
Kurutulmuş artemia toz şeklinde olur nasıl besliyorsunuz ? Kurutulmuş gammarus olabilir mi kastett
Ifacık toz şeklinde evet artemiaların kabuğunun eritilmiş hali 7-8 işçili kolonime çay kaşığı ucu ile veriyorum 2-3 günde bitiriyorlar

Ekli dosyalar

• 16938552021916104779256130383700.jpg
    16938552021916104779256130383700.jpg
    52.8 KB · Görüntüleme: 15

secretduck

Yumurta
Üye
Sağolun bazı arkadaşlar gibi boş bir yazı yazmak yerini alternatif bir yol onermissiniz teşekkür ederim
Transfer konusunda bilgili misiniz? Ben yeniyim 2. Transferim bir işçi yumurtayı aldı karşı tüpe götürdü yerleştirdi 10-15 dakika içinde geri döndürdü sadece bir yumurta hareket ettirildi bir bilginiz var mı?

omerfaruk_

Minör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Sağolun bazı arkadaşlar gibi boş bir yazı yazmak yerini alternatif bir yol onermissiniz teşekkür ederim
Öncelikle söyledikleri boş değil en mantıklı olan her koloni kuru yem kabul etçek diye bir şart yok diyelim ki kabul etti sadece kuru yem ile götüremezsin. Hasatçı tür beslemeyeceksen en azından un kurdu alman zorunlu.

Son düzenleme:

Emir123

Media
Üye
Karıncalar doğada ne yiyorsa o ile beslenmeli, boş konuşmuyorum, her gün balık yemi yemiyorlar. en az 3 çeşit canlı yem sağlanmıyorsa messor dışı türlere bakılmamalı. canlı yem alamıyorsanız ankara canlı yemden sizin için 500 adet un kurdu, morio kurdu ve dubia hamam böceği alabilirim 3-4 çeşit canlı yeminiz olur en az 3-4 ay gider eziyet etmemiş olursunuz

Antquenn

Larva
Üye
Karıncalar doğada ne yiyorsa o ile beslenmeli, boş konuşmuyorum, her gün balık yemi yemiyorlar. en az 3 çeşit canlı yem sağlanmıyorsa messor dışı türlere bakılmamalı. canlı yem alamıyorsanız ankara canlı yemden sizin için 500 adet un kurdu, morio kurdu ve dubia hamam böceği alabilirim 3-4 çeşit canlı yeminiz olur en az 3-4 ay gider eziyet etmemiş olursunuz
Size demedimki ayrıca bu konuya yazılan mesajlara bile demedim aşırı alıngan davranıyorsunuz ve neredeyse her konuda böyle kelimeler kullanıyorsunuz uslubunuza dikkat edin

Antquenn

Larva
Üye
Transfer konusunda bilgili misiniz? Ben yeniyim 2. Transferim bir işçi yumurtayı aldı karşı tüpe götürdü yerleştirdi 10-15 dakika içinde geri döndürdü sadece bir yumurta hareket ettirildi bir bilginiz var mı?
Nemli bölgeye yumurta koyuyorsa gayet normal bir davranış yeni yumurtanin olduğu temiz tüpe ışık geçirmeyen bir kağıt ile sarın transfer 1-2 gün jcerisinde tamamlanır

Emir123

Media
Üye
Size demedimki ayrıca bu konuya yazılan mesajlara bile demedim aşırı alıngan davranıyorsunuz ve neredeyse her konuda böyle kelimeler kullanıyorsunuz uslubunuza dikkat edin
Dikkat edilecek birşey yok, Doğru bakamıyorsan hobiyi yapmana gerek yok, Doğru yem sağlayamadığın sürece eziyet etmiş olursun. Alıngan davranmak ne demek araştırın bence :D,
Bu Konuya atılmış bu cümleden tabiki benden bahsedilmiş olarak düşünürüm, başka konudan bahsediyorsan Başka konudaki bazı arkadaşlar diyebilirsin.

Vedad

Nanitik
Üye
Dikkat edilecek birşey yok, Doğru bakamıyorsan hobiyi yapmana gerek yok, Doğru yem sağlayamadığın sürece eziyet etmiş olursun. Alıngan davranmak ne demek araştırın bence :D,

Bu Konuya atılmış bu cümleden tabiki benden bahsedilmiş olarak düşünürüm, başka konudan bahsediyorsan Başka konudaki bazı arkadaşlar diyebilirsin.
Cidden doğada ki karıncaların 3 çeşit steril, besleyici yemlerle mi beslendiklerini düşünüyorsunuz?

Emir123

Media
Üye
Cidden doğada ki karıncaların 3 çeşit steril, besleyici yemlerle mi beslendiklerini düşünüyorsunuz?
ben 4 farkli hamam boceği, cırcır, çekirge, bufalo kurdu, un kurdu, morio kurdu, un kurdu böceği, bufalo kurdu böceĝi, ile besliyorum, arkadaş en azından gerekli proteini verebilsin diye teklif ettim ödeyip göndermeyi kabul etmedi :D.