Alçıdan formikaryum

npc_Tetra

Yumurta
Üye
Alçıdan formikaryum yapacaktım alçı kıvamına tutturamadı su üste çıktı çamurumsu alçı altta kaldı sanırım miktarı tutturamdım biri ölçek verebilir mi birde güzel model önerisi olan varmı

Emperorofinsects

Nanitik
Üye
Maalesef konu hakkında bilgim yok ama şunları söylemeden geçmek istemedim: alçınızın mutlaka zehir içermeyen maddelerden yapılmış olması gerekiyor. Buna dikkat edin inşaatta kullanılan alçılar muhtemelen zehirlidir. Alçıya kıvam vermenin de bir ölçüsü olduğunu sanmıyorum. Alçı hamur kıvamına gelene kadar azar azar su ekleyin ve bu sırada karıştırmaya devam edin. Çok cıvık olursa olmaz.

OmerZLP

Larva
Üye
Yukardaki arkadaşın dediği gibi alçıyı tamamen ıslatacak şekilde azar azar su ekliyorum karıştırıp kurumasını bekliyorum. Sizin yaşadığınız gibi su fazla gelince yukarda birikiyor ama alçının sertleşmesini geciktirmeten başka sorun olmuyor, bazen o artan suyu peçeteyle azar azar alıyorum sonra beklemeye bırakıyorum. Ne kadar doğrudur bilemem ama kendi tecrübelerim bu şekilde.

npc_Tetra

Yumurta
Üye
Ben bu alçının kıvamını oturttum ve katılaştı içinede biraz zeytinyağı sürmiştüm kolay çıksın diye ama çıkmıyor nasıl çıkaracağım bayağı denedim

Emperorofinsects

Nanitik
Üye
Ben bu alçının kıvamını oturttum ve katılaştı içinede biraz zeytinyağı sürmiştüm kolay çıksın diye ama çıkmıyor nasıl çıkaracağım bayağı denedim
Hafifçe sallayarak çıkarmayı deneyin. Keşke altına yağlı kağıt koysaydın ya da esnek bir kapta yapsaydın.

npc_Tetra

Yumurta
Üye
Bir arkadaşın önerisi ile buzluğa atım sonra kaynar suya batırdım ters çevirince hemen düştü

Begonza

Brachypterous
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Pişirme kağıdı veya streç film kullansanız daha kolay olmaz mı