Akvaryum

katilc

Pupa
Üye
Merhabalar dün 55 lt 60 cm bir akvaryum aldım. Bugün de malzemelerini alacağım.
Bitkili bir lepistes akvaryumu kurmak istiyorum. Toprağında filtresinde bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.
İç filtre kullanmayın diyorlar da şelale filtre olur mu acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ü

Üye silindi 8734

İç filtre kullanmayın diyen birisi yalan söylüyordur. Toprak olarak lav kırığı kullanabilirsin. Bitki olarak da internetten bakabilirsin. Eğer internetten alışveriş yapacaksan atakan petshop'a bak. Daha kaliteli şeyler için yazabilirsin toprak şu an yeni başladığın için alabilecegin en iyi kum.
eğer kaliteyi artırmak istiyorsan yaz kum vs. şeylerdeki

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
İç filtre kullanmayın diyen birisi yalan söylüyordur
toprak olarak lav kırığı kullanabilirsin
bitki olarak da internetten bakabilirsin
eğer internetten alışveriş yapacaksan atakan petshop a bak
daha kaliteli şeyler için yazabilirsin toprak şu an yeni başladığın için alabilecegin en iyi kum
eğer kaliteyi artırmak istiyorsan yaz kum vs şeylerdeki
çok net ve kesin konuşuyorsunuz, bi şeyi savunuyorsanız argümanınız olsun. "... diyen birisi yalan söylüyordur" cümlesi çok iddialı ve hoş olmayan bi cümle, bu tarz bi cümle yerine "ben iç filtre öneriyorum, şu şu sebepleriyle" diyebilirsiniz.

Ayrıca neredeyse hiçbir mesajınızda yazım noktalama kurallarına da dikkat etmiyorsunuz, lütfen daha dikkatli olun.

Konuya gelecek olursak, İç filtre yaptığı fazla akıntıdan dolayı ve bakteri tutma açısından diğerlerine göre daha kötü olduğu için önerilmez. Temizlik açısından da çıkartırken vs. suyu bulandırma ihtimalinizden dolayı pek kullanışlı değildir anlayacağınız. Bütçeniz el veriyorsa suyunuzu saatte 4 5 kere çeviren bi şelale filtre öneririm.

Lav kırığı da kullanabilirsiniz ama yanlış anlaşılmasın ince, kum şeklinde olanları tercih edin. büyük 1 2 cmlik olanları değil. Bol bol araştırma yapın, kurulum videoları izleyebilirsiniz. Aklınıza takılan soruları sorarsınız.

katilc

Pupa
Üye
Bugün gittim selale filtre , ısıtıcı, ışık lav kırığı ve bitki toprağı aldım
Malzemelerin fotoğrafını atsam kurulumda yardımcı olabilir misiniz
Bide şu bitkisi nereden bulabilirim

Mücteba

Minör
Üye
Bitki için forumda belki bulursun. Yada intten alabilirsin. Birde Facebook gruplarına bakmanı tavsiye ederim genelde üretip satan hobicilerin bitkileri daha sağlıklı oluyor.Kurulum içinde adım adım yardımcı oluruz.

Koraykbl

Yumurta
Üye
Merhabalar dün 55 lt 60 cm bir akvaryum aldım. Bugün de malzemelerini alacağım.
Bitkili bir lepistes akvaryumu kurmak istiyorum. Toprağında filtresinde bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.
İç filtre kullanmayın diyorlar da şelale filtre olur mu acaba?
Bence bunu direk akvaryum.com sorarsan sana daha iyi bilgiler verirler bence bi danış.

katilc

Pupa
Üye
Yanlışı veya eksiği var mıdır acaba.
Ve fotoğraftaki su düzenleyicisini önerir misiniz
Balıkları ne zaman atmam lazım acaba
Bence bunu direk akvaryum.com sorarsan sana daha iyi bilgiler verirler bence bi danış.

Ekli dosyalar

• IMG_20240627_220923_866.jpg
    IMG_20240627_220923_866.jpg
    42.2 KB · Görüntüleme: 8

Koraykbl

Yumurta
Üye
Yanlışı veya eksiği var mıdır acaba.
Ve fotoğraftaki su düzenleyicisini önerir misiniz
Balıkları ne zaman atmam lazım acaba
Aslonda şuan akvaryumun iyi 1 hafta sonra balıkları ekleyebilirsin filtre çaşışsın birazda kirlensin bakteri kültürü oluşur.

Koraykbl

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim sizce ne beslemeliyim
Ve bitki olarak ne seçmem lazım sizce
Formdaki bir arkadaşımın yardımı ile co2 istemeyen bitkileri öğrendim
1.Elodea
2.Gül
3.Zeytin
4.Limon
Co2 istemiyor.
Balık olarak ise 20 tane lepistes 2 elma salyangozu 2 çöpçü ile başlayabilirsin veya balık uyum tablosuna bakarak isyediğin balık hangi balıkla uyumlu bulabilirsin. Fakat elma salyangozlarını erkek erkek almaya dikkat et veya 1 adet al yoksa akvaryumunda 50 tane elma salyangozu yavrusu bulabilirsin😂

Ekli dosyalar

• balik-uyum-tablosu.jpg
    balik-uyum-tablosu.jpg
    157.7 KB · Görüntüleme: 4

katilc

Pupa
Üye
Her yeri böyle balon balon ve bazı yerlerde kıl var sıkıntı olur mu acaba merak ettim ve biraz toz var gibi suyu koyarkenki poşeti ne kadar yıkasam da ondan kaynakli
Formdaki bir arkadaşımın yardımı ile co2 istemeyen bitkileri öğrendim
1.Elodea
2.Gül
3.Zeytin
4.Limon
Co2 istemiyor.
Balık olarak ise 20 tane lepistes 2 elma salyangozu 2 çöpçü ile başlayabilirsin veya balık uyum tablosuna bakarak isyediğin balık hangi balıkla uyumlu bulabilirsin. Fakat elma salyangozlarını erkek erkek almaya dikkat et veya 1 adet al yoksa akvaryumunda 50 tane elma salyangozu yavrusu bulabilirsin😂

Ekli dosyalar

• IMG_20240627_235937_631.jpg
    IMG_20240627_235937_631.jpg
    25.2 KB · Görüntüleme: 5

Koraykbl

Yumurta
Üye
Her yeri böyle balon balon ve bazı yerlerde kıl var sıkıntı olur mu acaba merak ettim ve biraz toz var gibi suyu koyarkenki poşeti ne kadar yıkasam da ondan kaynakli
Filtre yeni takıldığımdan baloncuk yapıyor sıkıntı olmaz ama kılları alabiliyorsan almanı tavsiye ederim eğer balık yerse veya filtreye takılırsa bozabilir. Birde toprak bitki için uygunmu bilmiyorum toprağı danışmanı tavsiye ederim şuanlı akvaryuma birşey yapmana gereke yok sadece sineklerin içine düşmesine karşı kapağını kapat.

katilc

Pupa
Üye
Filtre yeni takıldığımdan baloncuk yapıyor sıkıntı olmaz ama kılları alabiliyorsan almanı tavsiye ederim eğer balık yerse veya filtreye takılırsa bozabilir. Birde toprak bitki için uygunmu bilmiyorum toprağı danışmanı tavsiye ederim şuanlı akvaryuma birşey yapmana gereke yok sadece sineklerin içine düşmesine karşı kapağını kapat.
Altında bitki toprağı var üste bunu koydum kökleri iyi tutsun diye

katilc

Pupa
Üye
Selamın aleyküm ben akvaryum ısıtıcısının hepsini suya sokmusum da zararı olur mu acaba bozulur mu