Akvaryum

BekoMen

Yumurta
Üye
Merhabalar elimde 50-60 litrelik cama cam boş akvaryum var ve ben bu akvaryum içinde canlı bitki, Moss, balık ve salyangozları aynı anda beslemek istiyorum fakat bu konuda hiçbir tecrübem yok. Herhangi bir ısıtıcı kullanmadan en kolay şekilde hangi türleri birlikte besleyebilirim detaylı anlatan olursa çok sevirinim

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bir sürü seçenek var, hepsini yazmaya kalışırsam akşamı bulurum. Canlı doğuran türleri olabilir, tetra türleri olabilir melek vs. olabilir. ısıtıcısız demişsiniz fakat önemli olan ısıtıcı olmadığında suyun sıcaklı kaça düşüyor. Eğerki 14-15e düşüyorsa çoğu balık yaşamaz ama 21-22lere düşüyorsa canlı doğuranlara, tetralara bakabilirsiniz gibi. Bu daha çok araştırma meselesi. Tek tek balıkların istediği koşullara bakıp uygun ortamı oluşturabilirsiniz.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Tetra Türleri, Rasboralar, Karides türleri, ya da canlı doğuran türleri olabilir. Fakat canlı doğuranlar genelde hızlı çoğaldıkları için bir süre sonra hacim yeterli gelmiyor en azından ben 64lt akvaryumda lepisteste bu sorunu yaşadım. Bence bitkili şık bir neon tetra akvaryumu yapılabilir isteğe göre yanlarına 6 adette panda corydoras olabilir.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Tetra Türleri, Rasboralar, Karides türleri, ya da canlı doğuran türleri olabilir. Fakat canlı doğuranlar genelde hızlı çoğaldıkları için bir süre sonra hacim yeterli gelmiyor en azından ben 64lt akvaryumda lepisteste bu sorunu yaşadım. Bence bitkili şık bir neon tetra akvaryumu yapılabilir isteğe göre yanlarına 6 adette panda corydoras olabilir.
Eğer ısıtıcı yoksa ve kışın 18C° altı oluyorsa ev balık önermem çok fazla. Karides olabilir ama karidesler sıcaklık değerlerine karşı ani bir değişim olmadığı sürece dayanıklıdır.

BekoMen

Yumurta
Üye
Cevaplarınız için teşekkür ederim galiba bitkili neon tetra akvaryumu yapacağım.
Öneriniz yada dikkat et dediğiniz bir husus varsa yazabilirsiniz