Akvaryum Toplu Sorularım

EArslan

Phragmotic
Üye
1. Yeni bitkiler aldım. Bitkileri etmeden önce sera' nın tablet gübrelerinden 3 tane gömdüm. Ayriyeten haftada bir reeflowersın all inclusive gübresinide kullanıyorum. Başka ucuz hangi gübreleri kullanmamı önerirsiniz?

2. Yem olarak; tetra pro algae, pul, toz, kurutulmuş karides, kaz ciğeri, otçul, karışık( otçul ve kaz ciğeri karışımı ) ve ince öğüttüğüm dip yemlerini her seferinde farklı birisi olmak üzere veriyorum. Daha arttırmalımıyım? Ne önerirsiniz?

3. 5 ay olacak diğerlerinin yavruları doğdu, büyüdü ve şuan yavrular hamile ama bu balık aldığımdan beri doğurmadı. Karnı patlayacak gibi. Neden doğurmuyor olabilir?

20230221_212126.jpg

4. Otocatlerden birinin karnı diğerlerine göre baya şişmiş. Dişi balık bu ama otocatlerde üreme imkansıza yakın bir ihtimal diye biliyorum. Şişliğin sebebi ne olabilir?

20230222_173739.jpg

20230222_173753.jpg

Karşılaştırma olsun diye normal otocatlerden birinin fotoğrafını ekliyorum.

20230222_175307.jpg

Son düzenleme:

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
1) Gübre olarak eğer Low-Tech Bir tank ise Creaqua'nın lowtech gübresi ya da ayrı ayrı satılan macro ve micro element gübrelerini tavsiye ederim. Ama elindeki gübrede gayet yeterli olacaktır.

2) Verdiğiniz yemlere ek olarak iç parazite önlem olarak sarımsaklı yemde kullanmanızı tavsiye ederim sarımsaklı yemi ister bilindik markalardan hazır olarak istersenizde normal pul balık yemlerini iyice ezip suyunu çıkardığınız bir sarımsak suyunun içinde yeme emdirerek bekletip o şekilde verebilirsiniz. Yine kabız olmamaları için haftada 1 defa ıspanak veya bezelye verebilirsiniz 5-10dk haşlanmış olarak. Bunlar dışında dediğiniz yemlerin çoğu protein içerikli lepisteslerde sürekli proteinli yem vermemeye özen gösterin ağırlık olarak bitkisel yemler ile besleme yapın.

4) Genel olarak karın şişkinliği kabızlık belirtisidir bir süre gözlemleyin ve taze bezelye ya da ıspanak gibi besinler verin.

EArslan

Phragmotic
Üye
Bezelyede veriyorum. Yazmayı unutmuşum. Bu otocati dün almıştım. Belki tanka alışamadığı içindir diye sorayım dedim.
Az önce fark ettim erkek lepistestede karın şişliği var hafiften. Bu aralar bezelyeyi biraz arttırayım o zaman.
İç paraziti önlemek amaçlı iki haftada bir kaya tuzu ekliyorum. Sarımsaklı yem daha önce bir defa vermiştim. Tuzun yeterli olacağını düşünerek sarımsaklı yem vermedim.
Dediğiniz gübreyi alırsam bendeki gübreyi vermeye devam edebilir miyim? Yoksa sadece o gübreyimi kullanmalıyım?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Kusura bakmayın anca dönebiliyorum bir süredir internetim yoktu. Gübreyi tek çeşit kullanmanız taraftarıyım ikiside gerekli elementlerin bir karışımını içeren gübreler oldukları için ikisini de kullanırsanız fazla gelebilir.

EArslan

Phragmotic
Üye
Lepistes için ne diyebilirsiniz peki? Yavruluğa alsam doğurur mu?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Yavruluk tavsiye etmem aksine daha çok strese sokacaktır.