doğadan bulduğunuz veya satın aldığınız salınım yapmayan taşları kullanabilirsiniz. salınıp yapıp yapmadığını da üstüne birazcık kireç sökücü dökerek anlayabilirsiniz. eğer köpürürse salınım yapıyor demektir. köpürmezse yapmıyordur. aslında salınım konusu da o kadar önemli değil. taş kalsiyum salınımı da yapabilir. taş üzerinde bulunan damarlar kırmızı değilse (demir içerir) kullanın gitsin. kullanmadan önce bi temcerede kaynatın içindeki mikrop vs ölsün yeter. Kök için de çeşitli alternatifler mevcut. bulabilirseniz asma kökü olabilir. satın alacaksanız mangrow kökü veya yati kökü kullanabilirsiniz. ben hem kaya hem de kök açısından örnek olsun diye kendi akvaryumlarımın fotoğrafını da paylaşayım 😊 alttaki taşlar doğadan toplanma. kalsiyum salınımı yapıyolar. ve suyu sertleştiriyor. poso tavşan salyangoz beslediğim için bu benim istediğim birşey zaten. üstteki kök yati kökü. o da salınım yapıp suyu yumuşatıyor. örnek olsunBitki akvaryumu yapmayı düşünüyorum da... Taş işi nasıl oluyor mesela istediğin taşı temizleyip koyabiliyor musun?
Diğer sorum; Kökte koymak istiyorum nereden bulurum araştırdım ama pek bir şey bulamadım yardım ederseniz sevinirim
2 akvaryumunda çok iyi teşekkürler kafamda bir şeyler oluştu.doğadan bulduğunuz veya satın aldığınız salınım yapmayan taşları kullanabilirsiniz. salınıp yapıp yapmadığını da üstüne birazcık kireç sökücü dökerek anlayabilirsiniz. eğer köpürürse salınım yapıyor demektir. köpürmezse yapmıyordur. aslında salınım konusu da o kadar önemli değil. taş kalsiyum salınımı da yapabilir. taş üzerinde bulunan damarlar kırmızı değilse (demir içerir) kullanın gitsin. kullanmadan önce bi temcerede kaynatın içindeki mikrop vs ölsün yeter. Kök için de çeşitli alternatifler mevcut. bulabilirseniz asma kökü olabilir. satın alacaksanız mangrow kökü veya yati kökü kullanabilirsiniz. ben hem kaya hem de kök açısından örnek olsun diye kendi akvaryumlarımın fotoğrafını da paylaşayım 😊 alttaki taşlar doğadan toplanma. kalsiyum salınımı yapıyolar. ve suyu sertleştiriyor. poso tavşan salyangoz beslediğim için bu benim istediğim birşey zaten. üstteki kök yati kökü. o da salınım yapıp suyu yumuşatıyor. örnek olsun
fazla taş kökle boğmayın akvaryumu bence sade bitkili akvaryum herzaman daha güzeldir. bu da bitkili akvaryumum2 akvaryumunda çok iyi teşekkürler kafamda bir şeyler oluştu.
Fotoğraflarda ekli olan ağaç gibi olan bitkinin adı nedir acaba bende arıyorum bunun gibi bir şey ve nereden bulabilirim? Yeni bir bitki balık karışık akvaryum yapacağım da.fazla taş kökle boğmayın akvaryumu bence sade bitkili akvaryum herzaman daha güzeldir. bu da bitkili akvaryumum
Teşekkür ederim araştıracağım, akvaryumumda kullanmayı düşünüyorum bu tarz bir bitki umarım iyi olur.Canlı moss sarılı ağaç diye aratırsanız çıkar, direkt atakan petshopta var ancak ne kadar güzel bilemem.