Akvaryum taban malzemesi seçimi

outterstellar

Yumurta
Üye
Akvaryumunda dev saz ve adını tam olarak bilmediğim 3 tür daha besliyorum. Şu an tabanda kum kullanıyorum. Elimde lav kırığı da var. Sizce hangisini seçmeliyim?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Kullandığınız kumun markası, çeşidi, kalınlığı, elinizde ne kadar olduğunu ve lav kırığının kalınlığı ve elinizde ne kadar olduğunu söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Ayrıca hali hazırda oturmuş tankdaki kumu nasıl çıkartıp yenisini eklemeyi düşünüyorsunuz?

outterstellar

Yumurta
Üye
Kullandığınız kumun markası, çeşidi, kalınlığı, elinizde ne kadar olduğunu ve lav kırığının kalınlığı ve elinizde ne kadar olduğunu söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Ayrıca hali hazırda oturmuş tankdaki kumu nasıl çıkartıp yenisini eklemeyi düşünüyorsunuz?
Elimde 4 kg silis kum var , 6 kg de lav kırığı var. Akvaryum 100 litre. Akvaryumdaki balıkları farklı bir tanka alıp değişikliği yapıyorum. Şu değerleri normal seviyeye gelince de balıkları tekrar akvaryuma koyuyorum.

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Elimde 4 kg silis kum var , 6 kg de lav kırığı var. Akvaryum 100 litre. Akvaryumdaki balıkları farklı bir tanka alıp değişikliği yapıyorum. Şu değerleri normal seviyeye gelince de balıkları tekrar akvaryuma koyuyorum.
silis kumda bitki gelişimi pek iyi olmuyor. Eğer lav kırığı kalın değil, inceyse onu kullanmanızı öneririm.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Lav kırığının dibine dip yemi falan maçabiliyo su değerini bozabiliyo bunuda göz önünde bulundurabilirsin