Akvaryum Minare Salyangozundan nasıl Kurtulurum?

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba son 1 aydır sarı ateş neon karides akvaryumunda muhtemelen bitkiler ile geldiğini düşündüğüm minare salyangozları ile mücadele ediyorum. Şu an da büyüğü ve küçüğüyle sayıları 2000+ fazla. Katil salyangoz denedim ama nedendir bilmiyorum minare salyangozlarını yemediler ilk eklediğimde 100-150 tane minare vardı arasına 17 tane damızlık boy ve 12 tane daha küçüklerinden helena attım fakat hiçbir etkisi olmadı. Hergün salatalık ile 50-100 tane topluyorum ama su üstü kadar toprağın altında da oldukları için bitmiyorlar arkadaş. Bunlardan kurtulmanın başka bir yolu yok mudur? Adi Salyangozdan beter çıktılar.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Evde salyangoz kapanı yapsan belki olur

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba son 1 aydır sarı ateş neon karides akvaryumunda muhtemelen bitkiler ile geldiğini düşündüğüm minare salyangozları ile mücadele ediyorum. Şu an da büyüğü ve küçüğüyle sayıları 2000+ fazla. Katil salyangoz denedim ama nedendir bilmiyorum minare salyangozlarını yemediler ilk eklediğimde 100-150 tane minare vardı arasına 17 tane damızlık boy ve 12 tane daha küçüklerinden helena attım fakat hiçbir etkisi olmadı. Hergün salatalık ile 50-100 tane topluyorum ama su üstü kadar toprağın altında da oldukları için bitmiyorlar arkadaş. Bunlardan kurtulmanın başka bir yolu yok mudur? Adi Salyangozdan beter çıktılar.
İstilacı türlerdir ve çok hızlı ürerler. Tek kurtuluş tamamen bir değişiklik yapmak olacaktır. Karides değil, salyaglngoz beslemissiniz bunca süre. Bitkileri ayrı bir yere alıp akvarymun kendi suyuyla durulayabilirsiniz. Akvaryumda kalanları elinizle toplayabildiginiz kadarını toplayın. Kum değişikligide yapın bir şey kalmaz

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
İstilacı türlerdir ve çok hızlı ürerler. Tek kurtuluş tamamen bir değişiklik yapmak olacaktır. Karides değil, salyaglngoz beslemissiniz bunca süre. Bitkileri ayrı bir yere alıp akvarymun kendi suyuyla durulayabilirsiniz. Akvaryumda kalanları elinizle toplayabildiginiz kadarını toplayın. Kum değişikligide yapın bir şey kalmaz
Bu en son tercihim olsun istiyorum açıkcası biraz daha araştıracağım başka bir çözüm yolu bulamazsam akvaryumu komple sıfırdan kuracağım gibi.

EArslan

Minör
Üye
Salyangoz kapanı salatalık ile aynı mantık. Makrakanta ekleyebilirsiniz. Yer mi emin değilim ama makrakanta salyangozları yiyen bir hayvan, büyük ihtimalle bunlarıda yiyecektir.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Salyangoz kapanı salatalık ile aynı mantık. Makrakanta ekleyebilirsiniz. Yer mi emin değilim ama makrakanta salyangozları yiyen bir hayvan, büyük ihtimalle bunlarıda yiyecektir.
Makrakanta eklersem salyangozların yanında karideslerde çok güzel yem olur :)

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Güncelleme;

Konu hakkında biraz daha araştırma yaptım. Karides akvaryumlarında istenmeyen planaryaları öldürmek için kullanılan "No Planaria" adlı ürünün salyangozlara da etkisi olduğuna dair bir metin okudum. Elimde zaten olduğu için önerilen dozajda ekleme yaptım ve 1 dozdan sonra henüz 8 saat geçmesine rağmen neredeyse yarısı ölü veya su yüzeyine çıkmış halde duruyor. Su yüzeyine çıkanları da elim ile topluyorum. Tek sıkıntı kullanmadan önce katilleri çıkarmayı unuttum 😅