Akvaryum İçindeki Balık Miktarı

İsmailuzn

Yumurta
Üye
Merhaba.

Benim 50 santimlik yaklaşık 20 litre su ile dolan bir akvaryumum var 6 7 aydır japon balıklarımı besliyorum içinde 6 adet japon balığım vardı fakat 2 sini kaybettim. balıkları beslediğim den itibaren pek bir büyüme göremedim sularını düzenli bir şekilde haftalık %25 %30 olacak şekil de değiştiriyorum çok kuvvetli olmasa da ufak bir şelale filtrem var. yemlerini vermeden önce suda ıslatıp veriyorum. dip çekimi vs. her şeyi eksiksiz yapmaktayım benim bilmediğim ve yapmam gereken herhangi bir şey var mı acaba bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi.

Sanırım japon balıkları için her 10 litre başına 1 japon balığı ekleniyor muş bu doğru mudur ona göre belki balıklarımın 2 sini pet shop yada tanıdığım birisine vereceğim.

TEŞEKKÜRLER.

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
O hacimde Betta harici bir balık sağlıklı şekilde bakılamaz. Siz de farkına varmışsınız zaten, balıklar daha fazla büyümüyor ufak hacimlerde. 2 tanesi için bile oldukça ufak bir akvaryum (ki bu türe göre değişiklik de gösterebilir, daha fazla büyüyen japon balıkları da var).

Tavsiyem, eğer balıkların hepsini verebilirseniz verip güzel bir Betta tankı kurmanız olur. Belki Betta yerine karides de bakabilirsiniz.

aatom_karinca

Pupa
Üye
O hacimde Betta harici bir balık sağlıklı şekilde bakılamaz. Siz de farkına varmışsınız zaten, balıklar daha fazla büyümüyor ufak hacimlerde. 2 tanesi için bile oldukça ufak bir akvaryum (ki bu türe göre değişiklik de gösterebilir, daha fazla büyüyen japon balıkları da var).

Tavsiyem, eğer balıkların hepsini verebilirseniz verip güzel bir Betta tankı kurmanız olur. Belki Betta yerine karides de bakabilirsiniz.
merhaba senin fikrine katılmıyorum betalar için en az 40 lt lik tanklar kullanılmalıdır aksi taktirde bardakta bakılanlar da var bunlar tamamen saçmalıktır evet balık yaşayabilir ama bu eziyet olur