Akvaryum da sarı leke var

KenanExe

Yumurta
Üye
Akvaryumum camımda sarı bir şeyler oluşmaya başladı bir keresinde oluşmuştu tamamen temizlemek zorunda kaldım şimdi ise ufaktan oluşmaya başlamış nedir bu?

avare

Larva
Üye
Yosun oluşmuş hocam, ışık düzeyinden dolayı sarı tonlarında, farklı vitamin eksikliği de bu renge neden olmuş olabilir.

KenanExe

Yumurta
Üye
ışık led kullanıyorum kendim yaptım nasıl düzeltebilirim ne yapabilirim 2 karides var ölmelerini istemiyorum geçen de oldu 1 vatoz balığım öldü ne yapabilirim

avare

Larva
Üye
ışık led kullanıyorum kendim yaptım nasıl düzeltebilirim ne yapabilirim 2 karides var ölmelerini istemiyorum geçen de oldu 1 vatoz balığım öldü ne yapabilirim
Karidesler yosunları yer normalde ama sayıca azlar, günlük ışıklandırmayı az tut ve eledoa gibi çabuk besin tüketen bitkiler koy ki yosuna besin kalmasın. Bir de gün ışığı görüyorsa ona dikkat et.

KenanExe

Yumurta
Üye
11 saat ışık var bitkiler için şimdi 12 öğlenden gece 11 e kadar aslında kaç araları yapayım güneş görmüyor akvaryum içinde lepistes bitkisi denilen bir bitki var ismini unuttum onlar için fazla tutuyordum şimdi kaça indireyim saatleri

avare

Larva
Üye
11 saat ışık var bitkiler için şimdi 12 öğlenden gece 11 e kadar aslında kaç araları yapayım güneş görmüyor akvaryum içinde lepistes bitkisi denilen bir bitki var ismini unuttum onlar için fazla tutuyordum şimdi kaça indireyim saatleri
Çok fazla hocam 11 saat, lepistes bitkisini hiç duymadım ama ona da fazladır. Işığı ilk etapta yarıya indir, bitkilerin renk ve durumuna göre artırıp azaltırsın daha sonra. Gübre kullanıyor musun?

KenanExe

Yumurta
Üye
Akıllı gübre (kapsül) aldım yani daha yeniyim havetmek istemiyorum ondan 1 tane koydum şimdilik led olarak hem yukardan hemde akvaryum etrafında var yukarda bi 36 tane var acaba 3-4 saat mi açsam yada yukardakini iptal edebilirim etrafında var bi de nasıl temizleyebilirim şimdi

KenanExe

Yumurta
Üye
Nasıl yapabilirim daha çoğalır mı bilen var mı?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Nasıl yapabilirim daha çoğalır mı bilen var mı?
En kolay çözümü temizlikçi ekibinden almak. Yeni kurulan akvaryumlarda, yetersiz ve fazla aydınlatma da, Silikat fazlalığı gibi durumlar da oluşuyor. Temizlemesi en kolay yosun tipi diyebilirim. Aydınlatmayı en fazla 7 saat çalıştırın. Su değişimini düzenli yapmakta önemli tabi.

must

Larva
Üye
akvaryum çok fazla güneş ışığı alan bir yerdeyse oluyor nerite saylangozları o lekeleri temiler.

KenanExe

Yumurta
Üye
elma salyonguzu aldım 2 tane var ama değişik bir formdalar daha çok büyük 2-3 cm ve kabuklular bunların hakkında detaylı bilgi verebilecek var mı

KenanExe

Yumurta
Üye
Kendi kendisine haleder mi yoksa temizlemem lazım mı?

must

Larva
Üye
saylangoz koyduysan temizlerler başka bişi yapmana gerek yok.

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
nerite bire bir. Elma salyangozu da olabilir. İnternetten araştır hangisi sana daha çok uygunsa onu al.