Karidesler yosunları yer normalde ama sayıca azlar, günlük ışıklandırmayı az tut ve eledoa gibi çabuk besin tüketen bitkiler koy ki yosuna besin kalmasın. Bir de gün ışığı görüyorsa ona dikkat et.ışık led kullanıyorum kendim yaptım nasıl düzeltebilirim ne yapabilirim 2 karides var ölmelerini istemiyorum geçen de oldu 1 vatoz balığım öldü ne yapabilirim
Çok fazla hocam 11 saat, lepistes bitkisini hiç duymadım ama ona da fazladır. Işığı ilk etapta yarıya indir, bitkilerin renk ve durumuna göre artırıp azaltırsın daha sonra. Gübre kullanıyor musun?11 saat ışık var bitkiler için şimdi 12 öğlenden gece 11 e kadar aslında kaç araları yapayım güneş görmüyor akvaryum içinde lepistes bitkisi denilen bir bitki var ismini unuttum onlar için fazla tutuyordum şimdi kaça indireyim saatleri
En kolay çözümü temizlikçi ekibinden almak. Yeni kurulan akvaryumlarda, yetersiz ve fazla aydınlatma da, Silikat fazlalığı gibi durumlar da oluşuyor. Temizlemesi en kolay yosun tipi diyebilirim. Aydınlatmayı en fazla 7 saat çalıştırın. Su değişimini düzenli yapmakta önemli tabi.Nasıl yapabilirim daha çoğalır mı bilen var mı?