Akvaryum bitkileri ile Teraryum

Caisssa

Yumurta
Üye
Merhaba, akvaryum bitkilerinden oluşan bir teraryum kurmak istiyorum fakat herseyden once kendi kendime yetebilmek istiyorum bunun icinde akvaryum bitkilerini yetistirmek ve cogaltmak amacim şimdi bunun için sorular;

1-) Ömru bitmiş aktif karides topragi kullanabilirmiyim emers yetistirme icin ?
2-) Bitki bakimi kolay ihtiyacı az olan bitkilere yöneleceğim (anubias,javamoss,limon) bu bitkileri direk olarak ekim yapmalimiyim yoksa suda koklendirme şart mı ?
3-) Teraryum icerisinde bu bitkileri kapali sistem olarakmi yasatmaliyim yoksa haftalik araliklarla sulama yapilmali mi ?
4-) Bazi yabancı kaynaklarda anubias tarzi bitkileri kil bilyesinde gelistiren gördüm sonuçta toprak alti ana kok ustunde buyuyen bir bitki daha once deneyen olduysa yazarsa sevinirim.
5-) Daha once sukulent tarzi bitkiler icin aldığım bu aydinlatma sistemi yeterli olur mu? https://ty.gl/ay5tgwx9d0

Ekli dosyalar

• IMG_2800.png
    IMG_2800.png
    127.2 KB · Görüntüleme: 10
V

Vedad

2-) Nemli ortam olacağından sistem içinde kökleri yoksa dahi kök çıkartırlar.
3-) Haftalık olarak nemlendirme yapılmalı. Hatta haftalık bile yetmeyebilir, yapraklarının kurumaması lazım.

Caisssa

Yumurta
Üye
2-) Nemli ortam olacağından sistem içinde kökleri yoksa dahi kök çıkartırlar.
3-) Haftalık olarak nemlendirme yapılmalı. Hatta haftalık bile yetmeyebilir, yapraklarının kurumaması lazım.
teşekkür ederim ilginiz için