Aktarma işlemi hakkında tavsiye

TAFACT

Yumurta
Üye
Test tüpünde küf oluşmaya başlamış, hemen yeni bir tane sipariş edip aktarmam gerekiyor. İlk defa yapacağım için sizlere sormak istedim. Fotoğraf ekleyeceğim, bir sorun veya tavsiye var mı? Ya da eksik yaptığım bir şey?

20250929_164206.jpg

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Test tüpünde küf oluşmaya başlamış, hemen yeni bir tane sipariş edip aktarmam gerekiyor. İlk defa yapacağım için sizlere sormak istedim. Fotoğraf ekleyeceğim, bir sorun veya tavsiye var mı? Ya da eksik yaptığım bir şey?

Ekli dosyayı görüntüle 69837
Kraliçenin şuanda olduğu tüpün altına birşey koyarak hafif eğim verebilirsin belki. Öyle bir şey duymuştum

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Hocam küf dediğiniz sadece pamuktaki siyahlık mı? Bir de karıncanızın cinsi nedir?

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Evet pamuktaki siyahlık,Tetramorium Caespitum
O siyahlık suya ulaşmadığı sürece çok bir sıkıntı değil aslında, koloninizin işçisi var mı? Eğer yoksa transfer iyice imkansızlaşır çünkü tüpte nem de var.

TAFACT

Yumurta
Üye
Isci var ama az 6 7 tane. Kesin mi bu, zaten yeni pupa ya gecenler var. Bi 10 tane daha isci çıkacak. Bekleyip formikaryuma mi alsam? Koloni icin endiseleniyorum ama ilk kolonim,kuften olurlerse uzulurum.

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Isci var ama az 6 7 tane. Kesin mi bu, zaten yeni pupa ya gecenler var. Bi 10 tane daha isci çıkacak. Bekleyip formikaryuma mi alsam? Koloni icin endiseleniyorum ama ilk kolonim,kuften olurlerse uzulurum.
Hocam formikaryuma geçirmenizi de önermem, siyah küften bir şey olacağını zannetmiyorum. İşçilerin artmasını bekleyin sonra tekrar deneyin derim ben. Ama dediğim gibi tüpte su varken geçmeleri zor.

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Iptal ettim hocam,size guveniyorum
Hocam öyle de deyince acaba bir şey olur mu diye bir kuşkuya giriyor insan. Moderatör arkadaşlar zamanında bana siyahlık suya ulaşmadığında bir şey olmaz demişlerdi ona güvenerek söyledim. Gene de daha bilgili arkadaşlardan net cevaplar alırsınız.

nucl_ear

Yumurta
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 69837
Aynı sorundan bende muzdaribim bir kez değiştirmiştim tekrar küflenmiş,sanırım yeteri kadar havalanmıyor çünkü diğer karıncalarımın pamuğu tertemiz

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Aynı sorundan bende muzdaribim bir kez değiştirmiştim tekrar küflenmiş,sanırım yeteri kadar havalanmıyor çünkü diğer karıncalarımın pamuğu tertemiz
Kirletme olayı cinsten cinse değişiyor. Mesela ben kirletmeyen Lasius görmedim. Suyun rengi değişmediği sürece sıkıntı olmazmış bidaha sordum bilgili hocalara.