Aksolot akvaryumunu soğutamıyorum

akvaristarif

Yumurta
Üye
Antalya'da yaşıyorum, yaz geliyor. Aksolot akvaryumu kurdum. Şu an 3 adet termostatlı güçlü fanım var ama suyu 22 derecede tutabiliyorum. 20 derecelere düşürmek için neler yapabilirim? Suya buz atmak devamlı bir çözüm olmuyor. Fikri olan var mı?

ali8181

Media
Üye
Antalya'da yaşıyorum, yaz geliyor. Aksolot akvaryumu kurdum. Şu an 3 adet termostatlı güçlü fanım var ama suyu 22 derecede tutabiliyorum. 20 derecelere düşürmek için neler yapabilirim? Suya buz atmak devamlı bir çözüm olmuyor. Fikri olan var mı?
Daha fazla fan takabilirsin veya daha etkili bir sistem kurabilirsin. Akvayumu evinin en soğuk odasında taşıma inkanın var mı?

Son düzenleme:

akvaryumhane

Replete
Üye
Suya buz atmayın. Ani sıcak-soğuk değişimi axolotl için sorun yaratır. Fazladan fan takmak da genellikle işe yaramaz. Fanlarınızın fotoğrafını ve üzerindeki etiket değerlerini atarsanız, ayrıca akvaryumunuzun litresini verirseniz size daha iyi yardımcı olmaya çalışırım.

Fairtale

Pupa
Üye
Türkiye'de pahalı ama yurt dışından akvaryum su soğutma sistemi getirtebilirsin. Hatta karınca çiftliğimde, Lemur’un hediye ettiği bir tane vardı. Ya da bu tür işlere yatkınsan, suyu soğutan bir sebilin içine devirdaim sistemi kurarsan daha hızlı soğutma sağlayabilirsin.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-05-25 235542.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-25 235542.png
    185.6 KB · Görüntüleme: 9

akvaryumhane

Replete
Üye
Türkiye'de pahalı ama yurt dışından akvaryum su soğutma sistemi getirtebilirsin. Hatta karınca çiftliğimde, Lemur’un hediye ettiği bir tane vardı. Ya da bu tür işlere yatkınsan, suyu soğutan bir sebilin içine devirdaim sistemi kurarsan daha hızlı soğutma sağlayabilirsin.
Yurt dışında gümrük sorunu çıkabiliyor. Ayrıca ,benim'de aklıma arduino ile yönetilen bir devirdaim sistemi gelmişti. Otomasyon bölümü okuduğum için, bu bilgiler şuan taze iken bu soruna bi el atmak isterim. Umarım güzel bir sistem kurarım. İyi hobiler.

creal

Media
Üye
Akvaryumunuz kaç litre acaba? Sıcaklığı 2-5 derece düşürmek ve fanlara destek olmak amacıyla basit bir Peltier soğutucu sistemi kurulabilir.