Akdeniz'de Hala Messor Bulabilir Miyim?

aeb

Yumurta
Üye
Ben hobiye martta başladım ve bir Messor buldum. Haliyle bilmediğim için strese soktum, saldım. Ama sonra Messor aramaya başladım. Haziran, temmuz ve ağustosta Messor Ya da Camponotus bulabilir miyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hala devam eden Camponotus uçuşları var, fakat artık denk gelmeniz zor. Ağustosun sonundan itibaren Messor uçuşları başlayacaktır. Eylül-ekim aylarında da devamı gelir. Sonbaharda bolca Messor bulabilirsiniz.

aeb

Yumurta
Üye
peki mesela un kurdu vs yok ama ben kolonime kara sineğin kurdunu versem
yerler mi sağlığına nasıl etkisi olur.

Krestav

Larva
Üye
Kara sinek kurdu sağlıklımı olur yoksa sağlıksız mı onun hakkında pek bir şey diyemem ama kara sinek kurdu ile uğraşmaktansa un kurdu beslemenizi tavsiye ederim hem siz beslediğiniz için karıncaların sağlığı konusunda endişelenmenize gerek kalmaz hem de bakımları gerçekten çok kolay bir kurt türü, zorlanacağınızı asla düşünmüyorum kalın kepek unu ile yataklığını hazırlayıp haftada bir kere 1 dilim patates ya da havuç vs. verseniz bile yaşarlar.
Ayrıca sineklerin pek steril olacağını düşünmüyorum doğadaki yapısı gereği; Benim önerim un kurdu beslemeniz.

Emir123

Media
Üye
Mersin antalya civarında 2-3 aya messordan geçilmez geçen sene içeceğime messor prensi giriyordu mersindeyim 🤣

bwrkay

Yumurta
Üye
reiz e
Hala devam eden Camponotus uçuşları var, fakat artık denk gelmeniz zor. Ağustosun sonundan itibaren Messor uçuşları başlayacaktır. Eylül-ekim aylarında da devamı gelir. Sonbaharda bolca Messor bulabilirsiniz.
reiz eskisehirdeyim sadece eskisehis deyilde iç anadolu bölgesindeki uçuşları biliyormusun yada nerden öğrenebilirim

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
reiz e

reiz eskisehirdeyim sadece eskisehis deyilde iç anadolu bölgesindeki uçuşları biliyormusun yada nerden öğrenebilirim
Dostum öncelikle yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine uyarak mesajlaşman gerekiyor. Aksi takdirde forumu kullanımın sınırlandırılabilir.

Eskişehir'de şu an Tetramorium uçuşları vardır daha çok. Biraz da Lasius olabilir. Orada tür çeşitliliği yüksek olmadığı için yaz aylarında standart türleri buluyordum genelde. Formica uçuşları vardı ama bitme noktasına gelmiştir. Bundan sonra Temnothorax, Myrmica uçuşu olur. Bolca Solenopsis ve Messor uçuşu olur, mutlaka bulursunuz.

bwrkay

Yumurta
Üye
Dostum öncelikle yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine uyarak mesajlaşman gerekiyor. Aksi takdirde forumu kullanımın sınırlandırılabilir.

Eskişehir'de şu an Tetramorium uçuşları vardır daha çok. Biraz da Lasius olabilir. Orada tür çeşitliliği yüksek olmadığı için yaz aylarında standart türleri buluyordum genelde. Formica uçuşları vardı ama bitme noktasına gelmiştir. Bundan sonra Temnothorax, Myrmica uçuşu olur. Bolca Solenopsis ve Messor uçuşu olur, mutlaka bulursunuz.
Kusura bakma biraz yüksek bir yerde yaşıyorum bulunabilirmi burada

MADOFF

Yumurta
Üye

Temnothorax uçuşları başladı bile iki farklı tür temnothorax buldum.