Ağustos uçuşundan messor

Eren16ıw

Yumurta
Üye
Merhaba ben bunu Ağustos uçuşlarını buldum hiç yumurtlamıyor ve türlü merak ediyorum söyleyebilir misiniz?

17028179451606824231872503458512.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Messorların türünü öğrenmek için mikroskop altında incelemek gerekir.

Chaprix

Nanitik
Deneyimli Hobici
Üye
Messorların türünü öğrenmek için mikroskop altında incelemek gerekir.
bence cinsini sordu. ilk başlayanlar terimleri bilmiyorlar genellikle,
Merhaba ben bunu Ağustos uçuşlarını buldum hiç yumurtlamıyor ve türlü merak ediyorum söyleyebilir misiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 32710
Cinsi messor hocam. Cins farklı tür farklı bir olay. ona göre bir dahaki sorularınızda dikkat ediniz iyi hobiler

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
bence cinsini sordu. ilk başlayanlar terimleri bilmiyorlar genellikle,

Cinsi messor hocam. Cins farklı tür farklı bir olay. ona göre bir dahaki sorularınızda dikkat ediniz iyi hobiler
Başlığa "Ağustos uçuşundan messor" yazmış o yüzden türünü sorduğunu düşünüyorum.

KarıncaAcemisi

Yumurta
Üye

Yumurtalamama sebebi sıcaklık veya strestir diye düşünüyorum sabit bir şekilde yaklaşık. 3 Hafta sonra kontrol ederseniz daha iyi olur fotoğrafta anlayamadım ama ışık geçimeyen mat bir cover kullanırsanız stres konusunda biraz yardımcı olucaktır.

Osbziw

Yumurta
Üye

Kafasi kızıl değil bu barbarus olmadığını bize kanıtlıyor ağustosta genellikle structor olur muhtemelen zaten structor 20 derece olan birleri koy güzelce yunurtlar çok sarsma karanlık olsun ortam
Haftada 1 defa bak işçi cikinca zaten turu belli olur :)

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Kafasi kızıl değil bu barbarus olmadığını bize kanıtlıyor ağustosta genellikle structor olur muhtemelen zaten structor 20 derece olan birleri koy güzelce yunurtlar çok sarsma karanlık olsun ortam
Haftada 1 defa bak işçi cikinca zaten turu belli olur :)
Yanlış bir bakış açısı, genelde barbarus'ların tüm vücudu siyahtır. Genelde sıcaklık arttıkça barbarusun renkleride zaman içinde açılmaya başlar. Tüpün 16mm çapında olduğunu farz edersek M. Structor olamayacağını da kolayca söyleyebiliriz çünkü M. Structor'un boyutu 1cm. Türkiyede 27'den fazla farklı Messor türünün yaşadığını belirtmek isterim.

M. Barbarus
messorbarbarus-lois.png

M. Barbarus

d392ea_50171f82bb9a40c28321c26002738ead~mv2.png

Emir123

Media
Üye
Yanlış bir bakış açısı, genelde barbarus'ların tüm vücudu siyahtır. Genelde sıcaklık arttıkça barbarusun renkleride zaman içinde açılmaya başlar. Tüpün 16mm çapında olduğunu farz edersek M. Structor olamayacağını da kolayca söyleyebiliriz çünkü M. Structor'un boyutu 1cm. Türkiyede 27'den fazla farklı Messor türünün yaşadığını belirtmek isterim.

M. Barbarus
messorbarbarus-lois.png

M. Barbarus

d392ea_50171f82bb9a40c28321c26002738ead~mv2.png

2. Fotoğraf Barbarus değil diye düşünüyorum, Afrika türü olan Messor Cephalotes sanırım.
.
M. Cephalotes Sırt deseninden anlaşılabilir
messor-cephalothes2-jpg.266

images

Ama evet dediğin doğru full kırmızı barbarus da var full siyah barbarus da bar, Tr de kayıtlı barbarus bulunmuyor 20 tane siyah messor türünden bu structor demek de iyi yetenekmiş

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
2. Fotoğraf Barbarus değil diye düşünüyorum, Afrika türü olan Messor Cephalotes sanırım.
.
M. Cephalotes Sırt deseninden anlaşılabilir
messor-cephalothes2-jpg.266

images

Ama evet dediğin doğru full kırmızı barbarus da var full siyah barbarus da bar, Tr de kayıtlı barbarus bulunmuyor 20 tane siyah messor türünden bu structor demek de iyi yetenekmiş
Barbarus:

Aynı morfta başka bir barbarus: