Agresif dişi lepistes

Ozixsi1987

Nanitik
Üye
Benim dişi lepistesim, bir dişi ve bir tane de erkek lepistes ile aynı tankta. İkisine de sürekli saldırıyor, daha doğrusu kendinden uzaklaştırıyor, zarar vermiyor. Anüs/vent çıkışında karartı var ama ne bir karın şişkinliği ne de başka bir hamilelik göstergesi var. Yoksa hamileliğe daha tam olarak girmedi mi, ne olduğunu anlayamıyorum. Bazı bilgili kişilere sordum, "hayır, hamile değil" dediler. Kafam iyice karıştı. Yardım eder misiniz? Hamile gibi duruyor ama hamile değil diyorlar.

1000002731.jpg

Bu da fotoğrafı. Hâlâ bir karın şişmesi gözlemlemedim.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Benim dişi lepistesim, bir dişi ve bir tane de erkek lepistes ile aynı tankta. İkisine de sürekli saldırıyor, daha doğrusu kendinden uzaklaştırıyor, zarar vermiyor. Anüs/vent çıkışında karartı var ama ne bir karın şişkinliği ne de başka bir hamilelik göstergesi var. Yoksa hamileliğe daha tam olarak girmedi mi, ne olduğunu anlayamıyorum. Bazı bilgili kişilere sordum, "hayır, hamile değil" dediler. Kafam iyice karıştı. Yardım eder misiniz? Hamile gibi duruyor ama hamile değil diyorlar.

Ekli dosyayı görüntüle 60388

Bu da fotoğrafı. Hâlâ bir karın şişmesi gözlemlemedim.
Genelde gözlemlediğim tüm hamiliklerde siyahlık, anal yüzgece kadar ulaşır ve lepistes oldukça şişkin bir hâl alır. Yani bana kalırsa hamile değil. Diğer balıklara saldırması ise, alan koruma içgüdüsünden kaynaklanır.

Ayrıca dişi-erkek oranınızda dengesizlik olduğunu fark ettim. Yanılmıyorsam akvaryumda 1 erkek ve 2 dişi lepistes bulunuyor. Eğer durum buysa, akvaryuma 1-2 dişi daha eklemeniz faydalı olacaktır. Çünkü erkek lepistesler, kızgınlık dönemlerinde oldukça agresif davranışlar sergileyebiliyorlar. Eğer net bi kaö fotoğraf daha atarsanız iyi olur. @Utgea Size bu konunda daha iyi yardımcı olur. İyi hobiler dilerim.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Genelde gözlemlediğim tüm hamiliklerde siyahlık, anal yüzgece kadar ulaşır ve lepistes oldukça şişkin bir hâl alır. Yani bana kalırsa hamile değil. Diğer balıklara saldırması ise, alan koruma içgüdüsünden kaynaklanır.

Ayrıca dişi-erkek oranınızda dengesizlik olduğunu fark ettim. Yanılmıyorsam akvaryumda 1 erkek ve 2 dişi lepistes bulunuyor. Eğer durum buysa, akvaryuma 1-2 dişi daha eklemeniz faydalı olacaktır. Çünkü erkek lepistesler, kızgınlık dönemlerinde oldukça agresif davranışlar sergileyebiliyorlar. Eğer net bi kaö fotoğraf daha atarsanız iyi olur. @Utgea Size bu konunda daha iyi yardımcı olur. İyi hobiler dilerim.
Katılıyorum. Kararmanın arttığını gördüğünüzü söylediğiniz ve erkeğin dişiyi kovaladığını belirttiğiniz için ben hamile olduğunu düşündüm ancak hamile lepisteslerde önce karın şişliği ardından doğum yaklaştıkça karartı artması gözlemleniyor genelde.
Önceki konunuzda son attığınız resimlere bakılırsa sizin gördüğünüz karartıyı ben göremedim. Yem yedikten sonra karnının şiştiğini vs... görmüş olma ihtimaliniz var mı?

Dişi-erkek oranı ideal 1e 4/5d şeklinde olması gerektiği söyleniyor ancak 1e 2d oranın da çok kötü olduğu ve kavgaya neden olacağını düşünmüyorum kaldı ki erkeğin agresifliği daha doğrusu sürekli çiftleşmek için dişiyi kovalaması zarar verecek sertliğe çoğu zaman ulaşmaz hatta ben 1e 1d şeklinde aldığım türlerde dahi rastlamadım. Dişide fiziksel zarardan ziyade strese ya da sürekli kovalanmaktan ötürü yorulmasına sebep olabilir ancak 1 dişi daha bulunduğu için sürekli aynı dişinin kovalanma ihtimalini azaltmış oluyorsunuz. Tabiki 1/2 dişi daha eklenmesi iyi olur ancak akvaryum hacminiz küçük ilerde yavrulama vs... derseniz akvaryumu büyültmenizi de tavsiye ederim.

Son düzenleme: