Ağaç Kovuğundaki Yuva

aecer

Yumurta
Üye
Ağaç kesiliyordu bir anda içinden çıktılar. Tavuklar olduğu için öleceklerini düşündüm. Tüpe aldım yumurtalarıyla birlikte. Tür cins ne bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor kanatlıları var? (hobide yeniyim)

IMG_1494.jpgIMG_1495.jpgIMG_1492.jpgIMG_1493.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Camponotus lateralis türü. O kanatlı muhtemelen kraliçeleri değil. Ensest bir tür olmadıkları için prens ve prenses çiftleşmeyecektir. Bu yüzden yakında öleceklerdir.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Beslemek için canlı yeme ihtiyacınız var. Gördüğüm kadarıyla prens ve prenses üretimi var. Bence karıncaların hepsini almadınız çünkü o kadar az işçide prenses prens üretimi görmedim ve işçiler baya büyük. Birde emin olmamakla birlikte cins olarak Camponotus sp. Olduğunu düşünüyorum.

aecer

Yumurta
Üye
Beslemek için canlı yeme ihtiyacınız var. Gördüğüm kadarıyla prens ve prenses üretimi var. Bence karıncaların hepsini almadınız çünkü o kadar az işçide prenses prens üretimi görmedim ve işçiler baya büyük. Birde emin olmamakla birlikte cins olarak Camponotus sp. Olduğunu düşünüyorum.
peki prens ve prensesler çifleştiklerinde uçuş yapıcaklar ne yapıcam 1 prens 1 prensesi aynı tüpe mi koyayım bi video varsa iyi olur

aecer

Yumurta
Üye
Ekran görüntüsü 2023-09-13 171219.png
yani bilmiyorum ağacı keserken adamlar belki birazı düşmüştür ama her yere baktım

EArslan

Minör
Üye
Camponotus lateralis türü. O kanatlı muhtemelen kraliçeleri değil. Ensest bir tür olmadıkları için prens ve prenses çiftleşmeyecektir. Bu yüzden yakında öleceklerdir.

Çözüm

EArslan

Minör
Üye
Ne yaparsanız yapın yakında ölecekler. Ölmeseler bile çoğalmayacaklar. Salmaktan başka yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
kanatlının kralice olma ihtimali falan yok mu
Prens ve prensesten koloninin büyüklüğü anlaşılıyor. Kraliçe ulaşamayacağınız kadar derindedir. En iyisi aldığınız yere geri bırakmanız olacaktır.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
tahtanın içine baktım yok hiç bir şey
Koloninin içinde prens prenses olduğuna göre yakında aynı tür uçuş yapacak muhtemelen uçuş yaptıklarında ararsanız kraliçesini bulursunuz.O koloniyi ağacın oraya salın kanatlının koloninin kraliçesi olma ihtimali çok düşük çok yaşamayacaklar

aecer

Yumurta
Üye
Koloninin içinde prens prenses olduğuna göre yakında aynı tür uçuş yapacak muhtemelen uçuş yaptıklarında ararsanız kraliçesini bulursunuz.O koloniyi ağacın oraya salın kanatlının koloninin kraliçesi olma ihtimali çok düşük çok yaşamayacaklar
ağaç değil bi tür uzun bir merdiven tahtası aslında salsam bile hem tavuklar var ve karınca yok aldıgım yerde sadece bunlar vardı

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
ağaç değil bi tür uzun bir merdiven tahtası aslında salsam bile hem tavuklar var ve karınca yok aldıgım yerde sadece bunlar vardı
O koloninin o kadar küçük olması imkansız.Muhtemelen koloninin devamı hala orda veya başka bir yuva buldular.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Büyük ihtimalle yuvaya çekilmişlerdir. Bu arada tavukların karınca yediğini ne gördüm ne de duydum.

EArslan

Minör
Üye
Lateralis türü fazla çoğalan bir tür değil zaten. 100 civarı işçisi oluyor genelede. Alete üretimi gerçekleştiğine göre 150 civari falan işçi vardır.

Kraliçelerini bulamadıysanız salabilirsiniz. Şansınızı denemek istiyorsanız bakmaya devam edebilirsiniz. Düşükte olsa kanatlılardan biri kraliçe olabilir. (Ben pek ihtimal vermiyorum)