Ağ-torf yumağı örümcek

K_alin

Yumurta
Üye
Beslediğim örümcek bu şekilde bir şey yaptı.
Torf ağ karışımı bir şey gibi duruyor ama yumurtası falan olabilir mi veya nedir?
1000028942.jpg1000028943.jpg1000028944.jpg
Örümceğim bir agelenidae (tür cins kavramlarını karıştırıyorum ama) galiba.
1000028282.jpg
Örümceği neredeyse bir aydır besliyorum ve son birkaç günde bu garip şeyi yaptı. Bozmalı mıyım ya da yumurta mıdır? Yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Dediğiniz gibi sizdeki Agelenidae familyasından. Cinsini söylemek gerekirse Maimuna cinsi. Agelenidae familyasına huni örücüler(funnel weavers) deniyor. Normalden de öte yaşadıkları ağlar zaten böyle. Duvar köşelerinde sizdeki gibi yapılmış ağların içinde de bulabilirsiniz kendilerini. Hayvan ağ yapmış kendisine.
1000036740.jpg
Fotoğraf: 0959kedi
1000036741.jpg
Fotoğraf: Atalay Karakuş

Eğer duvardaki çok daha belirgin ve beyaz, kese gibi şeyi diyorsanız yumurtaları olabilir. Hiç Agelenid yumurta kesesi görmedim ama yumurta kesesi olabilir gibi duruyor ve diğer tarafından(ilk fotonuzdaki açıdan) gözüken içindeki şeyler yumurta rengine benziyor.

0959kedi

Asker
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Dediğiniz gibi sizdeki Agelenidae familyasından. Cinsini söylemek gerekirse Maimuna cinsi. Agelenidae familyasına huni örücüler(funnel weavers) deniyor. Normalden de öte yaşadıkları ağlar zaten böyle. Duvar köşelerinde sizdeki gibi yapılmış ağların içinde de bulabilirsiniz kendilerini. Hayvan ağ yapmış kendisine.
1000036740.jpg
Fotoğraf: 0959kedi
1000036741.jpg
Fotoğraf: Atalay Karakuş

Eğer duvardaki çok daha belirgin ve beyaz, kese gibi şeyi diyorsanız yumurtaları olabilir. Hiç Agelenid yumurta kesesi görmedim ama yumurta kesesi olabilir gibi duruyor ve diğer tarafından(ilk fotonuzdaki açıdan) gözüken içindeki şeyler yumurta rengine benziyor.

Son düzenleme:
Çözüm