Aft Geckom Deri Değişiminde.

rolexxs

Yumurta
Üye
Aft geckom geleli yaklaşık 4 gün oluyor ve 4 gündür deride, muhtemelen ben almadan önce de deri değişimindeydi. bu süreçte gövdesinde ve kafasında pul pul deriler kaldı ve hala geçmedi. Yeni geldiği ve stresli olduğu için pek elle müdahele etmek istemiyorum ki teraryumuna koyarken dahi stresten elimi ısırdı. Daha fazla strese sokmak istemiyorum. 1 Yaşlarında, dişi. Geldiğinden bu yana yem yemek istemedi. Hem deri değişim hem de yeni ortamından kaynaklı stresinden dolayı sanıyorum. Teraryumda seramik nemli soğuk alanı ve extra plastik kaptan yaptığım nemli alanı var deri değişimine uygun, günün yaklaşık tümünü seramik mağarada geciriyor. Geceleri çok az dısarı çıkıyor. Çogunlukla uyuyor. Ankara'da yaşıyorum, teraryum hava sıcaklıgı genelde 30 derecelerde fakat nemli seramik mağarada bu muhtemelen 3-4 derece daha düşük. Deri değişimi maksimum kaç gün sürer ve ne zaman müdahale etmem gerekir.? Ya da müdahale etmeden neleri uygulayarak yardımcı olabilirim? Teraryum nem degeri genel olarak 70-80'lerde minimum 50'leri görüyor fakat nemli alandaki nem 60 altına düşmüyordur. Yardımcı olursanız çok sevinirim, buralarda yeniyim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Onlorot

Media
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba söylediğiniz durumlar şuanda çok anormal durumlar değil o yüzden endişelenmeyin fakat gözlemlemeye devam etmek en iyisi olur çünkü devam ederse risk oluşabilir. Öncelikle nemi düzgün tuttuğunuz ve kendini sürterek deriyi atabileceği bir yer (mağarası vb.) olduğu sürece kendi halledecektir. Parmaklarında vb. deri kalmasıyla sık karşılaşıyoruz onları da ılık suyla duş aldırarak derisini yumuşattıktan sonra cımbız yardımıyla alabilirsiniz (parmaklarda uzun süre deri kalmamasına dikkat edin çünkü deri birikerek parmağın kopmasına neden olabiliyor). Yemek yememesiyle alakalı da normal, yerine alışana kadar yem yemelerini görmek zor olabiliyor. Bu senaryoda size elle besleme yapmak yerine teraryumun içerisine rahatça görüp yiyebileceği bir kaba canlı yemleri bırakın gece kendisi yiyecektir. Hamamböceği (Dubia, tartara, lobster) veya cırcır daha çok tercih edilir Aft'lerde bazen kurt türevlerine (Morio, un kurdu) başlarda ilgili olmayabiliyorlar. Tavsiyelerim bu kadar şuanlık normal gözüküyor gözlemlemeye devam edin, sorunlar devam ederse farklı şekilde yardımcı olmaya çalışalım.

rolexxs

Yumurta
Üye
Deri degisimi bitti fakat hala yemek yemiyor. Arada sirada goruyorum magarasindan cikiyor ama hala cogunlugu magarada geciriyor ve uyuyor.Endiselenmeye baslamali miyim bugunle birlikte tam 8 gün oldu yemek yemeyeli, bir kaba tartara beklettim bir kac gun yemedi un kurdu koydum dün onuda yememiş. Kuyruk boyutu fotograftaki gibi cok yagli bir kuyrugu yok bu sekilde ne kadar yemek yemeden hayatta kalabilir,yedirmem icin napmaliyim.Ek olarak arka ayaklarinda fotograftaki gibi hafif koyuluk var bu ilk geldiginde cok daha fazlaydi suan bu sekilden biraz daha beyaz,deri kalmis olabilir mi

Ekli dosyalar

• IMG_5437.jpeg
    IMG_5437.jpeg
    34.4 KB · Görüntüleme: 8

badicipanda

Yumurta
Üye
Deri degisimi bitti fakat hala yemek yemiyor. Arada sirada goruyorum magarasindan cikiyor ama hala cogunlugu magarada geciriyor ve uyuyor.Endiselenmeye baslamali miyim bugunle birlikte tam 8 gün oldu yemek yemeyeli, bir kaba tartara beklettim bir kac gun yemedi un kurdu koydum dün onuda yememiş. Kuyruk boyutu fotograftaki gibi cok yagli bir kuyrugu yok bu sekilde ne kadar yemek yemeden hayatta kalabilir,yedirmem icin napmaliyim.Ek olarak arka ayaklarinda fotograftaki gibi hafif koyuluk var bu ilk geldiginde cok daha fazlaydi suan bu sekilden biraz daha beyaz,deri kalmis olabilir mi
Selam dostum endişelenmene gerek yok şu an bende aynı durumdayım ama biraz vakit alabilirmiş. Ayrıca kuyruğu gayet iyi bazen gekolarda 1-2 ay bile yemek yemediği görülebiliyormuş umarım bizimkiler öyle olmaz ama ben iyice araştırdım telaş etmeye gerek yok. 2-3 günde bir yem vermeyi dene olmadı karışım yapmayı dene su içiyorsa onu da refleks olarak burnuna damlatırsan yalayacaktır ben tam kıvamı tutturamadım. Ama bir kaç güne yine denicem un kurdu ile birkaç kurdu ezip çok az su bir damla bal ve vitamin elinde ne varsa kalsiyum veya multivitamin. En kötü bir egzotik hayvanlara bakan bi veterinere gidip force feeding yapılabilir. Yada pettandzoo ya da götürebilirsin ben wpden yazdım ama bakmadılar eğer böyle devam ederse bir kaç gün daha, ben götürücem. İstersen birlikte de götürebiliriz. Başka merak ettiğin bir şey olursa yine sorabilirsin burdan veya instagramdan. @deniz_east