Afrika Dev Salyangozu Sahiplendirme.

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Kendi anaçlarımın yavruları 4-6cm kabuk boyları ama nedense bu 3'ünde ilk günden beri kabukları bir türlü düzelemedi yerlerine farklı tür geleceği için sahiplendirmem gerekli isteyene tek tek ya da topluca verebilirim. Ankara içi elden ya da farklı şehre gönderebilirim. Herhangi bir karşılık beklentim yok.
1000025676.jpg

Bu şekilde 1 siyah 2 beyaz etli mevcut.

FatihBurak

Nanitik
Üye
Ben sahiplenmek çok isterim ama sıkıntıları nedir acaba onu anlamadım.

waynhen

Replete
Yardımsever
Üye
Hocam koku vs. yapıyorlar mı?Yani bu tür sorunlar varsa genel bi bilgilendirme yaparsanız çok hoşuma gider.

gokdenizz

Pupa
Üye
Hocam koku vs. yapıyorlar mı?Yani bu tür sorunlar varsa genel bi bilgilendirme yaparsanız çok hoşuma gider.
Kendi beslediği için hastalık söz konusu olduğunu düşünmüyorum.
Koku konusuna gelince torf (yaşam alanı) değişimi uzun tutulursa ve dışkı temizliği yapılmazsa koku yapar
Kabuk gelişimi için kalamar kemiği gereklidir ve kokuya az biraz sebep olabilir havalandırmayla geçer
Besin verdikten sonra tüketilmeyen besinler temizlenmeli geri alınmalıdır
Bakımı kolaydır yeşillik marul salatalık kabak gibi besinler tüketir patates gibi yoğun nişastalı ürünler verilmemelidir acıdan ve tuzdan uzak tutulmalıdır
Kabuklarinin güzelliği için yağ kullanılmasi iyidir ( önerim aleoveralı besleyici yağ çok güzel prüzsüz ve parlak yapıyor)
Arkadaş kendiside paylaşır benim deneyimlerim bunlar

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Günlük olarak verdiğiniz besin kalıntılarını alıp çürümelerine izin vermez, 10-15dk da havalandırırsanız burnunuzu dibine kadar sokmadan toprak kokusu dahi almazsınız diyebilirim. @gokdenizz de zaten olabilecek en güzel şekilde açıklamış.

Ben sahiplenmek çok isterim ama sıkıntıları nedir acaba onu anlamadım.
Kabukları desen ve şekil açısından orantısız büyüyor onun dışında bir sağlık ya da hastalık durumu yok ilk çıktıkları günden beri sebebini çözemedim. Genetik olduğunu düşünüyorum. Kalsiyum ya da beslenme eksikliği ihtimali neredeyse yok. Hem salyangozlara özel toz kalsiyum kullanıyorum hemde 3-4 günde bir bütün olarak teraryumda bulunan kalamar kemiğini tazeliyorum ama nafile.

Son düzenleme:

gokdenizz

Pupa
Üye
Günlük olarak verdiğiniz besin kalıntılarını alıp çürümelerine izin vermez, 10-15dk da havalandırırsanız burnunuzu dibine kadar sokmadan toprak kokusu dahi almazsınız diyebilirim. @gokdenizz de zaten olabilecek en güzel şekilde açıklamış.

Kabukları desen ve şekil açısından orantısız büyüyor onun dışında bir sağlık ya da hastalık durumu yok ilk çıktıkları günden beri sebebini çözemedim. Genetik olduğunu düşünüyorum. Kalsiyum ya da beslenme eksikliği ihtimali neredeyse yok. Hem salyangozlara özel toz kalsiyum kullanıyorum hemde 3-4 günde bir bütün olarak teraryumda bulunan kalamar kemiğini tazeliyorum ama nafile.
Bazen oluyor benimde miniğim var sekiz aylık ama hala 3-4 aylık boyutunda diğerleri kocaman oldu minikte tık yok olabiliyor bazen

FatihBurak

Nanitik
Üye

Peki, teşekkürler eyer yakından çekip atarsanız bu şekilde die, bakıyım eyer çok aşırı kötü değilse almak isterim.Bu fotoğraf da anlaşılmıyor çünkü problemi.

gokdenizz

Pupa
Üye
Peki, teşekkürler eyer yakından çekip atarsanız bu şekilde die, bakıyım eyer çok aşırı kötü değilse almak isterim.Bu fotoğraf da anlaşılmıyor çünkü problemi.
Arkadaşlar canlının hayati sağlığında bir problem yok sadece kabuk renginin belli bir örüntüsü yok katlanli olur kanullar koyu renk açık renk koyu renk açık renk gibi bu canlının kabuğu alacalı sadece renkler örüntülü değilde karışık bu kadar canlıda bir problem yok

Arkadaşlar canlının hayati sağlığında bir problem yok sadece kabuk renginin belli bir örüntüsü yok katlanli olur kanullar koyu renk açık renk koyu renk açık renk gibi bu canlının kabuğu alacalı sadece renkler örüntülü değilde karışık bu kadar canlıda bir problem yok
Ben göremedim problem ben mi yanlış anladım ya

FatihBurak

Nanitik
Üye

Ben göremedim problem ben mi yanlış anladım ya
Hocam, dedini pek anlamdımya 14 saat aralıksız okul,deneme,dersane üçlüsü vardıda beynim artık angılma yeteneğini kaybetti.Ama ilgilendiğin için saol.

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye

1000025640.jpg
Hocam ilk resimdeki canlının kabuğuna ve bu canlının kabuğuna bakarsanız demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Aynı anda doğmuş yavrular ancak ilk resimdekilerin kabuklarında renk ve şekil bozuklukları mevcut.

FatihBurak

Nanitik
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 50779
Hocam ilk resimdeki canlının kabuğuna ve bu canlının kabuğuna bakarsanız demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Aynı anda doğmuş yavrular ancak ilk resimdekilerin kabuklarında renk ve şekil bozuklukları mevcut.
Anladım, teşekkürler ben çok istiyordum aslında ama şimdi bu canlıya iyi bakıp bakamıcağımdan emin değilim, yani normal bir afrika salyangozu olsa çok severek bakarım ama buna nakrsam midem biraz hassas ve bir zaman sonra artık bu hayvana zorla bakcak gibi olcam oyüzden hiç senide hayvanıda uraştırmıyım ama teşekkür ildilendiğin için. Ha bu arada nerden almıştın bunları bende alıcaktım para biriktiriyordum baktım stok bitmiş.

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Anladım, teşekkürler ben çok istiyordum aslında ama şimdi bu canlıya iyi bakıp bakamıcağımdan emin değilim, yani normal bir afrika salyangozu olsa çok severek bakarım ama buna nakrsam midem biraz hassas ve bir zaman sonra artık bu hayvana zorla bakcak gibi olcam oyüzden hiç senide hayvanıda uraştırmıyım ama teşekkür ildilendiğin için. Ha bu arada nerden almıştın bunları bende alıcaktım para biriktiriyordum baktım stok bitmiş.
Annenim gittiği güzellik merkezinde besliyolarmış .d yavruladıkları için 2 tane ücretsiz aldım. Bunlar benim 5. Nesil yavrularım.

centyyyyy

Yumurta
Üye
Kendi anaçlarımın yavruları 4-6cm kabuk boyları ama nedense bu 3'ünde ilk günden beri kabukları bir türlü düzelemedi yerlerine farklı tür geleceği için sahiplendirmem gerekli isteyene tek tek ya da topluca verebilirim. Ankara içi elden ya da farklı şehre gönderebilirim. Herhangi bir karşılık beklentim yok.
Ekli dosyayı görüntüle 50673

Bu şekilde 1 siyah 2 beyaz etli mevcut.
eğer hala duruyorlarsa hepsini sahiplenmek isterim